ROVATOK

2024. ápr. 20, Szo
Tivadar, Odett

Vigyázzunk egymásra, segítsünk egymásnak!

Vigyázzunk egymásra, segítsünk egymásnak!

Az időjárás előrejelzések január után, a napokra is tartósan, több napon át tartó, reggeli -10 fok alatti hőmérsékletet jósolnak 2021. február 11-től kezdődően. Előreláthatólag akár egy hétig is nagyon hideg hajnalokra ébredhetünk, ezért a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat szeretné felhívni a városlakók figyelmét az egymás iránti felelősségvállalásra. A tartós hidegnek komoly veszélyei vannak, erre azonban érdemes felkészülni!

20210209 vigyazzunk01A kijárási korlátozások miatt kevesebbet vagyunk utcán, de fontos tudnunk, hogy kihűlés veszélye az otthonokban is megtörténhet. A kihűlt, fűtetlen lakásokban, mínusz foknak sem kell lennie, hogy tragédia történjen.
Kérjük, ha olyan embert lát, akin fagyási sérülések vannak vagy kihűlés veszélyezteti, esetleg fűtetlen lakásban tartózkodik segítsük egymást egy meleg takaróval, meleg, de nem forró teával, kalóriában gazdag étellel a segítség megérkezéséig. Kerüljük az alkoholt, mert félrevezető információkat ad az esetlegesen kiérkező mentők, szociális munkások részére, ráadásul hamisan csökkenti a hidegérzetet!
A kijárási tilalom miatt, kevesebb az esélye, hogy a fedél nélkül maradtakat észrevegyük, ezért felhívjuk az éjszaka kutyát sétáltatók, munkába induló és munkából érkező emberek figyelmét, hogy nyitott szemmel járjanak, hiszen kihűléses esteknél, minél hamarabb érkezik a segítség annál nagyobb az esély a túlélésre.
Külön tekintettel szeretnénk kérni a városunk lakóinak segítségét az egyedül élő, idősebb embertársainak való odafigyelésre, gondoskodásra.
Szükség esetén a 112 hívószámon tudnak segítséget kérni.
Továbbá a hivatali elérhetőségeken és Családsegítő Szolgálat felé tehetnek bejelentést a (47) 362-647-es telefonszámon, amennyiben segítségre szoruló embert ismernek, látnak.
Vigyázzunk egymásra, segítsünk egymásnak!

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image