ROVATOK

2024. ápr. 29, H
Péter

Útfelújítás egyeztetésekkel

Útfelújítás egyeztetésekkel

– Az idén július 14-én kezdődött Szerencsen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megrendelésére a Rákóczi út alsó szakaszának a cukorgyári körforgalmi csomóponttól Mezőzombor irányába a fecskési vasúti átjáróig történő felújítása – ismertette közösségi oldalán Nyiri Tibor polgármester.
„Kezdetben a munkával megbízott fővállalkozó (HE-DO Kft.) dinamikusan haladt a kivitelezéssel, felmarta a régi útfelületet, majd megkezdte a szegélyek pótlását, a vízelvezetők-, járda javítását és egyes részeken a kötőréteg terítését. Az elmúlt két hétben azonban lassult, majd megállt a kivitelezés, aminek az oka egy másik, a tervek szerint városunkat 2023-ban érintő projekt egyeztetéséből adódik.
Korábban már tájékoztatást adtam arról, hogy Bekecs, Legyesbénye, Mezőzombor, Rátka és Mád településekkel közösen 12 milliárd forint felhasználásával városunkban a szennyvíztisztító telep teljes egészében átépül, térségi szennyvíziszap kezelő centrum létesül, új csatornahálózatokat is létesítenek és a meglévők meghatározott szakaszait bővítik és felújítják. Az elkészült tervek szerint ez utóbbi beavatkozás érinti a Rákóczi útnak jelenleg felújítás alatti részén lévő hálózatot, így a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a szennyvízprojekt mérnöki feladatait ellátó Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel annak érdekében, hogy az idén elkészülő útfelületen a későbbiekben minél kisebb beavatkozás történjen.
Szerencs Város Önkormányzata képviseletében én személyesen csupán a közvetítő szerepét vállalhatom magamra, hiszen nem megrendelők vagyunk. Többször kezdeményeztem egyeztetéseket az érintett felek között, legközelebb a jövő hétre tűztünk ki időpontot.
Bízom abban, hogy a beruházók felelős képviselőinek minél korábban sikerül megválaszolniuk a még nyitott kérdéseket, és befejeződhet a Rákóczi út alsó szakaszának az építése” – zárta tájékoztatóját Szerencs polgármestere.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image