ROVATOK

2024. május 3, P
Tímea, Irma

Ügyfélkapu szükséges a felsőoktatási jelentkezéshez

Ügyfélkapu szükséges a felsőoktatási jelentkezéshez

Február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási alap-, osztatlan és mesterképzésekre. A felvételizőknek még ugyanezen a napon éjfélig hitelesíteniük is kell a jelentkezést, amely kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges. Ennek elmulasztása esetén a jelentkezés érvénytelen!
2023 szeptemberétől a felsőoktatásba felvételizők már nem hitelesíthetik leadott jelentkezésüket papíralapon, erre kizárólag az Ügyfélkaput használhatják. Ez természetesen azt jelenti, hogy minden jelentkezőnek regisztrálnia kell az elektronikus azonosító rendszerbe.
– Ügyfélkapu nyitható személyesen vagy elektronikusan. Személyes ügyintézés esetén a kollégáim segítenek a fiataloknak a regisztrációban, ami 10-15 percet vesz igénybe. Ebben az esetben a vármegye kormányablakai nyitvatartási időben állnak a rendelkezésükre. Az Ügyfélkapu létesítéséhez érdemes előre időpontot foglalni – részletezi dr. Alakszai Zoltán főispán. Kiemeli: a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában az http://ugyfelkapu.gov.hu oldalon, az E-személyi menüpont alatt online, videóchat segítségével történő azonosítási szolgáltatás igénybevételével tudnak regisztrálni a felvételizők. A videótechnológián történő regisztrációhoz magyar, érvényes személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély) kell bemutatni.
– Remélem, senkinek sem lesz az ügyfélkapu-regisztráció hiánya miatt érvénytelen a felsőoktatási jelentkezése – hangsúlyozza a főispán, hozzátéve: sikeres jelentkezést kíván a fiataloknak!
Az Ügyfélkapu-regisztráció minden esetben ingyenes.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image