ROVATOK

2024. ápr. 20, Szo
Tivadar, Odett

Ünnepélyes kapunyitás az új piacon

Ünnepélyes kapunyitás az új piacon

A Zöld Város projekt keretében láttunk hozzá a tavalyi esztendőben a Kisvásár téren lévő, a helyi emberek és a környékbeli lakosok által egyaránt kedvelt belvárosi piac felújításához. Ennek keretében nem csupán a belső csarnokot, hanem az ehhez szervesen kapcsolódó külső elárusító teret is korszerűsítettük és 34 térkövezett parkolóhelyet alakítottunk ki, ami a korábbiakhoz viszonyítva lényegesen több parkolási lehetőséget biztosít a vásárlóknak.
A projekt előírásainak megfelelően 64 darab platán- és 12 db tölgyfát- és egyéb növényeket ültettünk. A vásártér nagyobb felülete új térkő borítást kapott és a kisebb bejárati részét új aszfalt borítással láttuk el. A vásárcsarnokban 14 darab üzlethelyiséget alakítottunk ki és egyéb szociális- valamint az üzemeltetéshez szükséges tárolókat létesítettünk. A vizesblokkot bővítettük, a régit felújítottuk, a vásárcsarnokban a világítást korszerűsítettük.
Szeretnénk az új létesítményt megóvni a károkozóktól, ezért a külső- és belső területet egyaránt a nap 24 órájában kamerák figyelik, amelyek felvételeit az adatvédelmi szabályoknak megfelelően a Szerencsi Rendőrkapitányságon rögzítik.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az átépített, bővített piac jogerős használatbavételi engedélyét 2021. október 14-én kiadta. A virágárusok kérését figyelembe véve a halottak napját és mindenszentekeket követően szeretettel várjuk az érdeklődőket ünnepélyes kapunyitásra, november 6-án (szombat) 8 órára.

Nyiri Tibor, polgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image