ROVATOK

2024. ápr. 20, Szo
Tivadar, Odett

Toborzó Emlékfutás 2022

Toborzó Emlékfutás 2022

Az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért, a Katonaolimpikonok Baráti Kör és a Magyar Honvédség 2022. május 6-20. között rendezi meg a „Toborzó Emlékfutás 2022” elnevezésű programsorozatot. Az eseményen hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák váltófutást teljesítenek az ország 219 települését érintve.
A rendezvénnyel a részvevők az egészséges életmód és a katonai hivatás népszerűsítése mellett méltó módon emlékeznek a sorsdöntő történelmi eseményekre, a katonahősök önfeláldozó tetteire. Céljuk, hogy erősítsék a civil társadalom és a honvédség kapcsolatát, felhívják a figyelmet a honvédelem ügyére.
A futók május 17-én (kedd) 20.50 órakor érkeznek Szerencsre. A városháza előtti téren (Rákóczi út 89 sz.) Nyiri Tibor polgármester köszönti a sportolókat, emlékszalagot köt az általuk hozott stafétabotra, akik tovább indulnak Bekecs irányába.
Szeretettel hívjuk és várjuk a helyi közösségeket, sportkedvelő lakosokat, akik csatlakoznának az emlékfutás résztvevőihez és kísérnék őket a Rákóczi úton a Szerencs vége tábláig május 17-én (kedd) 20.35 óráig érkezzenek meg a polgármesteri hivatalhoz!

20220510 toborzo emlekfutas plakat

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image