ROVATOK

2024. május 1, Sze
Fülöp, Jakab

Takaró alá bújt a garázda

Több mint egy éve körözött garázdát fogtak el a szerencsi rendőrök.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság a 38 éves H. Attila prügyi lakos ellen még 2012. október 21-én, aki Prügyön a Szabadság utcán minden előzmény nélkül ököllel megütött egy 23 éves helyi lakost.

Az elkövető cselekménye után külföldre, ismeretlen helyre távozott és mivel felkutatása nem járt sikerrel, így elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben.

A későbbiekben H. Attila visszatért lakóhelyére, ahol a lakása egy használaton kívül álló helyiségében egy takaró alá bújva próbált meg elrejtőzni a hatóság elől, azonban 2014. január 9-én a járőrök elfogták és bíróság elé állítás céljából őrizetbe is vették.

 

És a folytatás...

Az ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította január 10-én a 39 éves férfit. A férfi tagadta bűnösségét és arra hivatkozott, hogy a sértett támadt rá. Védekezését cáfolta a tanúk vallomása.

A Szerencsi Járásbíróság a 39 éves vádlottat 2 év fogházra ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Mivel a férfi korábban is volt már büntetve garázdaság miatt, így elrendelte előző, 1 év 6 hónap tartamú fogház büntetésének végrehajtását is. Az ítélet jogerős, tájékoztatta portálunkat Miskolci László mb. főügyész.  (Forrás: www.minap.hu)

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image