ROVATOK

2024. május 5, V
Györgyi, Irén

Szerencs a vendégváró kisváros

Szerencs a vendégváró kisváros

Nagy örömömre szolgál, hogy egyre több szervező választja városunkat különböző események, rendezvények helyszínéül. Az idei évben folytatódtak a programok: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség tartott Tűzoltó Szakmai és Családi Napot május 27-én Szerencsen, ahol Macz János Zsolt, a katasztrófavédelem megyei igazgatója beszédében külön kitért arra, hogy “sok főzőversenyen, családi napon és megmérettetésen voltam már, de olyanon mint a szerencsi még nem! Ezen az eseményen minden együtt volt, és remélem, hogy ebből hagyomány lesz.”
Ezt követően a Tiszáninneni Református Egyházkerület nagyszabású szabadtéri evangelizációs napot szervezett június 3-án a Rákóczi-vár kertjében. A sikeres rendezvényt követően Pásztor Dániel püspök úrral közösen fejeztük ki szándékunkat, hogy a jövőben folytatjuk és szélesítjük az együttműködésünket.
Az idén huszonhatodik alkalommal tértek vissza június 23-26-a között az ország tárogatósai a történelmi vár falai közé. A megnyitó ünnepségén Nagy Csaba tárogatóművész, a Rákóczi Tárogató Egyesület alapító elnöke külön mondott köszönetet Szerencs Város Önkormányzatának, hogy évről évre kiváló házigazdái vagyunk a három napos eseménynek, ahová már a határon túlról is érkeznek művészek.
A napokban pedig Nagy Zoltán, a Kolompos együttes vezetője hozzám küldött levelében fejezte ki a Kolompos Családi Tábor valamennyi résztvevője nevében elismerését a 2023-as, immáron tizennyolcadik rendezvényük iránt tanúsított nagyvonalúságért, támogatásért, a sok-sok kedvességért, amit a szerencsi emberektől kaptak. Soha nem voltak még együtt ennyien, mint az idén. A teljes létszámuk 178 fő volt, ennek nagyjából a fele felnőtt, a fele gyermek a kicsiktől a nagyokig, és immár sok helyi család is látogatta a tábor programjait. „Köszönjük, hogy a város támogatásával egy mindenki számára élményekben dús egy hetet tölthettünk Szerencsen! – írta Nagy Zoltán.
A magam és az itt élők nevében egyaránt hálás vagyok a dicséretekért, köszönöm azoknak a kollégáimnak a munkáját, akik szerepet vállaltak a programok szervezésében, a megvalósításában. Úgy gondolom, hogy a városunk szépsége (ami nekünk talán már fel sem tűnik), valamint a barátságos lakosság mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégeink értékeljék itt töltött idejüket. A pozitív visszajelzések arra ösztönöznek bennünket, hogy tovább fejlesszük és gazdagítsuk szolgáltatásainkat, még vonzóbbá tegyük városunkat a helyiek és a látogatók számára egyaránt.
A Kolompos együttes honlapjára és facebook oldalára "táborzáró" képnek egy szerencsi kislány, Kis Vivien rajzát tette ki, amit ajándékként vitt az utolsó mulatságra. Így a forrás megjelölésével a bejegyzésemhez én is ezt használom illusztrációnak.

Nyiri Tibor
polgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image