ROVATOK

2024. ápr. 25, Cs
Márk, Márkó, Márkus

Segítő szolidaritás

Segítő szolidaritás

Éppen három hete annak, hogy Oroszország megtámadta Ukrajánát, ami a szomszédos államban a háború kitörését jelentette. Azóta emberek százezrei menükelnek a lövedékek-, bombák-, rakéták életeket követelő és anyagi javakat pusztító támadásai elől, kettészakítva családokat, hátrahagyva otthonokat.
Szerencs Város Önkormányzata összefogva a Katolikus Karitász Szerencsi Szervezetével. a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárral és a Szeretlek Szerencs! civil mozgalommal a fegyveres konfliktus után szinte azonnal segítséget nyújtott a háború elől hazánkba érkezőknek. Elkülönített letéti számlát nyitottunk az OTP Bank Nyrt. helyi fiókjánál (11734145-15349882-06530000), ahová pénzadományokat várjuk a magánszemélyektől és vállalkozásoktól.
A Rákóczi-várban lévő adományponton elsősorban tartós élelmiszereket, valamint higiénés termékeket, törölközőket és takarókat gyűjtöttünk, amiből két kisteherautót rakodtunk meg a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjainak a segítségével és a katolikus karitász aktivistáival közösen vittük az elosztást végző raktárakba és határ mellé Barabásra. Az elmúlt hetekben több mint száz főnek biztosítottunk átmeneti szállást városunkban.
A háború azonban sajnos még nem ért véget, ezért a továbbiakban is fogadjuk a befizetéseket az elkülönített számlára, a tartós élelmiszereket és tisztálkodáshoz szükséges termékeket a Rákóczi-várban lévő adományponton munkanapokon 8-16 óra között. Egyeztetés céljából hívhatók a 0620 228 6039-es vagy a 0630 178 8938-as telefonszámok.
A város hivatalos honlapján (szerencs.hu), vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is várjuk a felajánlásokat, akik személy- vagy adományszállítást vállalnak, menekülő családokat fogadnának, önkéntesként dolgoznának, vagy a tolmácsolást végeznének.
Megköszönve a lakosság eddigi támogatását a továbbiakban is számítunk adományaikra, felajánlásaikra, hogy segíthessünk embertársainknak.
Szerencs, 2022. március 17-én.

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image