ROVATOK

2024. ápr. 23, K
Béla

Nagy kincs az egészség!

Nagy kincs az egészség!

20210208 nagy kincs egeszseg 06A Süni csoport gyermekei változatos tevékenységeken keresztül szerezhettek ismereteket a medvékkel kapcsolatban.
Népi hiedelmek, jóslások megbeszélése. A medvék tulajdonságainak megismerése, felelevenítése. A mindennapi testnevelésen is részt vettek a mackók, közösen mozogtunk, tornáztunk. A vizuális tevékenységekben is aktívan részt vettek a gyerekek, több lehetőség közül választhattak /kávé maci, fonal maci ragasztása/ A gyermekek szívesen segítették egymást, a sikerélmény orientálja a csoportot.
Nagy kincs az egészség: „Testünk, érzékszerveink” témahét.
A Micimackó csoportos gyermekek játékos formában ismerkedtek meg a gyerekek a páros és páratlan érzékszerveikkel, azok funkcióival.
Nagy kedvvel fogadták a gyerekek a tükörkép játékot, a vakvezetőt és, az érintsd meg! És a Mivel kínáltak és a mit hallottál? Mit éreztél? Játékokat és mozgásos „ ragacs” játékot. Minél több érzékszervet igénybe véve, játékos formában történt a tapasztalatszerzés. Ízleltünk, szaglásztunk, hallattunk és hallgattunk hangokat, zörejeket,tapintottunk puha és szúrós tárgyakat, sima és érdes felületeket. A matematikai tapasztalatszerzésre és a testséma szemléltetésére jó lehetőség nyílt arra, hogy társaikat rakják körbe fakockákkal. A „Csúnya lány” című mesével érzékenyítettük őket egymás elfogadására, mindemellett a helyes testápolásra, a tisztálkodás fontosságára.
Megfesthették magukat boldognak és szomorúnak, a „Hála” játék során pedig együtt örültünk, hogy egészséges minden Micimackó gyermek!

20210208 nagy kincs egeszseg 01 20210208 nagy kincs egeszseg 02 20210208 nagy kincs egeszseg 03 20210208 nagy kincs egeszseg 04
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image