ROVATOK

2024. május 6, H
Tamara, Ivett, Frida

Millió lépés az idősekért

Millió lépés az idősekért

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére indult Millió lépés az Iskoládért projekt kiemelkedő eredménnyel zárult, amelyben több, mint 2000 iskola, valamint közel 200 ezer ember – aki naponta közel 20 ezer lépést, vagy egyéb sport teljesítményt regisztrálva – vett részt. Ezen sikertől újabb lendületet nyerve 2023 szeptemberétől az idősebb korosztály kerül megszólításra új, millió lépés akciókkal. Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata (OGYIK) 2017-ben alakult, ma több, mint 130 klub működik az ország számos településén. A civil szervezetek hetente egyszer, vagy kétszer negyven perces edzéseket tartanak, azzal a céllal, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon, valamint a magányos emberek társasági programokon vehessenek részt. Mind a két elem pozitív hatásával lassítja a természetes öregedéssel járó, az életminőségre hátrányos folyamatokat.
A millió lépés mobil applikáció egy újabb modulja segíti majd a nyugdíjas gyaloglókat napi teljesítményük regisztrálására a mozgalomban. A cél, hogy minél több új gyalogló klub alakuljon és erősödjön a hálózat. Azok tudnak majd az applikációban regisztrálni, akik vagy egy már meglévő gyalogló klubhoz csatlakoznak, vagy egy újat alapítanak és regisztrálják a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldve a kitöltött regisztrációs lapot. A klubvezetőket az Államtitkárság és az OGYIK vezetői rendszeres képzéssel támogatják. Azon résztvevő szervezetek között, akik legalább egyszer körbeérnek az Országos Kékkörön, nyereményeket sorsolnak ki.
Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatáról a https://monspartsarolta.hu/gyaloglas/ oldalon olvashat bővebben.
Érdeklődni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, valamint +36 30 249 5596-os telefonszámon van lehetőség.
A millió lépés kampányról, valamint az applikáció letöltésével és regisztrációval kapcsolatban a https://milliolepes.hu/ oldalon található leírás.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image