ROVATOK

2024. ápr. 25, Cs
Márk, Márkó, Márkus

Macik az óvodában

Macik az óvodában

20210204 macik ovodaban 02A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Csicsergő csoportos gyerekei örömmel fogadták, hogy a város honlapján a város lakói betekinthetnek az óvodai élet mindennapjaiba.
A hét a tél végi időjósló hiedelemhez kötődik, a gyermekek izgatottan várták, hogy a barlangból kibúvó medve meglátja e az árnyékát.
Fontosnak, tartjuk, hogy a gyermekeknél megalapozzuk és elmélyítsük a népi megfigyelések időtálló üzeneteit.

A héten a Csicsergő csoportban: öt próbát teljesítünk, ami a maci jegyében telik. Első nap próbatétele: barlang készítés ahol a macik gyülekeznek. Második nap: maci tornáztatás. Harmadik nap próbatétele: kreatív munka keretén belül elkészült a barlang . Negyedik próbatétel: macitáncoltatás. Ötödik próbatétel: egy maciról szóló mesét dolgozunk fel.

A Katica csoport pillanatképei tanúsítják, hogy a gyermekeknek felkínált változatos tevékenységek teszik emlékezetessé az óvodai mindennapokat.
A kulturált étkezési szokások elmélyítése az egészséges életmódra nevelést támogatja. A maci az ő csoportjukban is vendégeskedik a héten.

Maci hét a Százszorszép csoportban:
Mindenki a saját maciját bemutatta, mesélt róla. Mozogtunk, énekeltünk vele. Készítettünk medve barlangot papírból, vegyes technikával, amit kitettünk a faliújságra.

Napocska csoportban:
Medve hetet tartunk a csoportban. Megismerkedünk a különböző fajtákkal, jellemző vonásaikkal, külsejükkel,életmódjukkal,szokásaikkal. Az otthonról hozott kedvenc plüssmacikkal tornázunk, számolunk, játszunk,mesélünk. Ismeretterjesztő könyvekben kutatunk, medvés meséket,verseket olvasunk és mondunk. Bemutatjuk a plüss macinkat egymásnak és drámajátékokon keresztül elmondjuk miért szeretjük, mit szoktunk vele játszani.

Bambi csoport:
Kibújás vagy bebújás Az aktualitásra építve a február első hete mindig a népi időjósláshoz kapcsolódik. Kartondobozból készített medve barlangba elhelyezték a gyermekek a saját mackójukat. Verssel, mondókával,énekekkel tettük változatossá tevékenységeinket. A gyermekek saját maguk által barkácsolt macijaikat közösen táncoltattuk meg.

 

20210204 macik ovodaban 03 20210204 macik ovodaban 04 20210204 macik ovodaban 05 20210204 macik ovodaban 06
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image