ROVATOK

2024. márc. 29, P
Auguszta

Korszerű optikai hálózatot épít a Telekom

Korszerű optikai hálózatot épít a Telekom

Magyar Telekom beruházásában kezdődött fejlesztés Szerencsen és Ondon.
A cég a jelenleg legkorszerűbb, gigabites sávszélességű szolgáltatások nyújtására alkalmas passzív optikai kábeles hálózat (GPON) kiépítéséhez lát hozzá azokon a területeken, ahol jelenleg még csak rézvezetékekkel rendelkezik – tájékoztatott közösségi oldalán Nyiri Tibor.
A város polgármestere közölte: a Telekom beruházása a Digitális Nemzet Fejlesztési Program végrehajtásához kapcsolódó széles sávú hálózatfejlesztés, ami Ond ellátását szolgálja. A tervek szerinti 7700 m hosszúságú új optikai hálózat önkormányzati és állami tulajdonban lévő közterületeket érint és a kialakítása meglévő Telekom alépítményekbe történő kábelbehúzással, meglévő Matáv és áramszolgáltatói oszlopokon történő légkábel építéssel, valamint új föld alatti nyomvonal kialakítással történik.

A meglévő alépítménybe történő kábelbehúzással érintett területek: Szerencs Erzsébet köz, Kossuth utca, Ondi út.
Meglévő tartószerkezeteken történő légkábel építéssel érintett területek: Szerencs–Ond Hunyadi utca, Ady Endre utca, Jókai utca, Görgey utca, Kossuth utca, Monoki utca, Széchenyi utca, Petőfi utca, Fő utca,
Új föld alatti alépítmény nyomvonal építéssel érintett terület: a Váci Mihály u. – Ondi u. csatlakozásától – a meglévő Szerencs–Ond közötti burkolt kerékpárút és az útárok közötti zöld sávban – a Szerencs–Ond Hunyadi utcáig.

Mivel a korszerűsítésnek több üteme van, a tervek szerint a későbbiekben tovább folytatódik majd a hálózatépítés a városban, ami korszerű szolgáltatásokat és gyors internetelérést kínál a lakosságnak és a közületeknek egyaránt.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image