ROVATOK

2024. ápr. 24, Sze
György, Debóra

Karácsonyi hangulat Szerencsen

Karácsonyi hangulat Szerencsen

Advent második vasárnapján a Rákóczi-vár udvarán lévő koszorún meggyújtottuk a második gyertyát, ami hétről-hétre jelzi az ünnep közeledtét.
Ezt követően a program a Világörökségi Kapuzatnál, a rendezvénytéren folytatódott, hogy együtt tekintsük meg azokat a fényalkotásokat, amit immár harmadik alkalommal készített el Kretovics István vállalkozó és csapata.
Az ondiakat és a gyertyagyújtás résztvevőit a kivilágított gumikerekű kisvonat szállította a helyszínre, ahol szemerkélő esőben karácsonyi zene fogadta a szép számmal összegyűlt közönséget. Helyiekkel és a környékről érkezett érdeklődőkkel félhomályban várakoztunk, majd a pára okozta technikai problémát is leküzdve közösen néztük a sok világító csodát.
Előkerültek a mobiltelefonok, hogy ezzel elkészített fotókon a közösségi oldalakon mutassuk be az óriás karácsonyfát, a szán elé befogott szarvasokat, a hóembert és a sok-sok ragyogó figurát, hiszen az attrakció jó hírét viszi Szerencsnek.
Az ötletgazda azt ígérte, hogy szentestéig minden hétre jut majd itt valami újdonság.
Szeretettel, egy kis édes süteménnyel, pogácsával, teával kedveskedtünk a hálás közönségnek, a kisebbeket pedig a Mikulás lepte meg szaloncukorral az esti forgatagban.
Az ünnepi fényei vízkeresztig (2022. január 6-ig ) ragyognak városunk határában, naponta 16-22 óra között.

Várjuk az érdeklődőket, találkozzunk minél több alkalommal a helyszínen!

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

20211206 ünnepi fenyek3 20211206 ünnepi fenyek2 20211206 ünnepi fenyek4
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image