ROVATOK

2024. május 2, Cs
Zsigmond, Zoé

Hétfőtől folytatódnak a munkák a Rákóczi úton

Hétfőtől folytatódnak a munkák a Rákóczi úton

Az elmúlt időszakban a közösségi oldalamon többször foglalkoztam a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában Szerencsen megvalósuló Rákóczi út alsó szakaszának a felújításával, aminek munkái három héttel ezelőtt ideiglenesen felfüggesztésre kerültek. Ennek az okait itt nem kívánom megismételni, az érdeklődnek tisztelettel ajánlom figyelmébe közösségi oldalamon a korábbi bejegyzésemet.
Ugyanakkor fontosnak tartom a tájékoztatni a lakosságot a jó hírről, hogy polgármesterként kezdeményezett közvetítői tevékenységem úgy tűnik eredményre vezetett, hiszen az általam összehívott legutóbbi szeptember 13-ai megbeszélésen sikerült olyan megoldásokat elfogadni az érintett feleknek a szennyvízcsatorna hálózat nyomvonalának kialakításában, ami reményeink szerint a későbbiekben nem jár nagyterjedelmű útátvágásokkal, így lehetővé teszi az útfelületnek az aszfaltozását.
Ehhez még szükség volt arra, hogy a Nestlével történt tárgyalásokat követően elvi hozzájárulást kaptunk arra, hogy a cég tulajdonában lévő terület megközelítőleg ötven méteres szakaszán építheti meg a kivitelező az új szennyvízhálózatot. A cég vezetőinek konstruktivitását, segítőkész hozzáállását ezúton is köszönöm!
A szolgáltató péntek reggel a fecskési vasúti átjáró előtti szakaszon megkezdte a védőcső elhelyezését, így itt sem kell majd a jövő évben kezdődő projekt miatt felbontani az úttestet.
A fentiek alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a fővállalkozó tájékoztatása szerint szeptember 26-án, hétfőn folytatja a rekonstrukciót és rövid időn belüli befejezi a Rákóczi út alsó szakaszának építését. Az aszfaltréteg terítését a fecskési vasúti átjáró felől indítja a harminchetes főút irányába.
Szeretném itt és most is egyértelművé tenni, hogy Szerencs Város Önkormányzatának nem volt sem jog- és hatásköre az ügyben eljárni, azonban közvetítőként a megkereséseimet, javaslataimat mérlegelték az érintettek, a támogató együttműködésükre volt szükség ahhoz, hogy az akadályokat közösen leküzdjük.
Befejezésül köszönetemet fejezem ki mindenkinek a közreműködésért, a lakosságnak az autósoknak a türelmükért, egyúttal elnézésüket kérem a kellemetlenségekért!
Most már leírhatom, hogy az elmúlt három évben Szerencs főutcája teljes hosszában felújításra kerül, így kátyúmentes Rákóczi úton közlekedhetünk.
Szerencs, 2022. szeptember 23-án.

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image