ROVATOK

2024. ápr. 19, P
Emma

Házi segítségnyújtás

Házi segítségnyújtás

A házi segítségnyújtás szociális alapellátási formaként, az SzTcKT fenntartásában 2020-ban továbbra is szervezetten, hatékonyan látja el feladatát a kistérség 8 településén (Szerencs, Bekecs, Legyesbénye, Mád, Monok, Mezőzombor, Rátka, Taktaszada).
A házi segítségnyújtás olyan gondozási forma, mely az igénybe vevő önálló életvitelének fenntartását, szükségleteinek megfelelően lakásán, lakókörnyezetében biztosítja, amelynek alapelve, hogy az idős ember a lehetőségekhez képest minél tovább maradjon meg saját otthonában. A házi gondozó feladatai ellátása során segítséget nyújt ahhoz, hogy az ellátást igénybe vevő fizikai, mentális szociális szükséglete saját környezetében, életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően, meglévő képességeinek fenntartásával, felhasználásával, fejlesztésével biztosított legyen.
Jelenleg 46 fő szociális gondozó és 18 fő szociális segítő látja el a településeken élő jelenleg 394 fő ellátott gondozását. Ez a szám napról napra változik, a járvány következtében életüket vesztő idős ellátottak halála miatt, az így fellépő üresedést a folyamatosan érkező igények következtében azonnal feltöltjük. A dolgozók képzettségi aránya: 96%.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image