ROVATOK

2024. május 19, V
Ivó, Milán

Elkészültek a szervizutak, leaszfaltozták a Bakó utcát

Szerencs Város Önkormányzata idén felújította a Gyár utcán található szervizutakat, és befejezéséhez közeledik a Bakó utca rekonstrukciója is, melyekkel több évtizedes gondot oldottak meg.

A város saját erőből finanszírozta a 14,5 millió forintot felemésztő beruházást, az összesen másfél hónapot igénybe vevő kivitelezést a Szerencsi Városgazda Non-Profit Kft. végezte.

Miután a 37-es út átépítése befejeződött, az önkormányzat saját beruházásként megkezdte a szervizutak rendbetételét. Tóth István, az önkormányzati cég vezetője megkeresésünkre összefoglalta az elvégzett munkálatokat. Az ügyvezető elmondta, hogy a nyár folyamán a Gyár út jobb oldalán megvalósult a teljes aszfaltozás, majd a telephelyükön készített térkövekből járdát építettek, ezt követően az Arad utca és a hozzá csatlakozó Bástya köz szintén új burkolatot kapott, illetve rendbe tették a kapcsolódó vízelvezető árkokat is. Szeptemberben elkezdődött a 37-es út átkelési szakaszának másik oldalán levő utca felújítása a cukormúzeum előtti terület rekonstrukciójával. Útszegély-folyókák felhasználásával a csapadékvíz-elvezetést is megoldották, ám ennek kiépítéséhez a szervizút mentén álló öreg nyárfasor kivágására is szükség volt.

Tóth István hozzátette, hogy a munkálatoknak köszönhetően szélesebb is lett az utca, amely nagyban megkönnyíti a járművek közlekedését és parkolását, valamint egy régi lejárót is visszaállítottak annak érdekében, hogy a Szerencsi Bonbon Kft-hez érkező tehergépjárművek ne zavarják a környék lakóit. – Mindkét szervizúton füvesítést is végeztünk, valamint a városi klímát jól tűrő gömbkoronájú kőrisfákat ültettünk, amelyek néhány év múlva nagyon szép látványt fognak nyújtani – tájékoztatott az ügyvezető.

A Gyár utcán történt beruházás befejezése után megkezdődött a Bakó u. burkolatának felújítása is. Az aszfaltozás már megtörtént, a Szerencsi Városgazda Non-Profit Kft. a hét végére befejezi az útpadka helyreállítását is.

Forrás: Szerencsi Hírek Online 2014. november 27.

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image