ROVATOK

2024. május 18, Szo
Erik, Alexandra, Szandra

Életmű a pedagógusi hivatás

Szerencs város tanintézményeinek pedagógusait köszöntötte Koncz Ferenc polgármester 2014. június 3-án, a Rákóczi-vár színháztermében.

Az eseményen a városvezető felidézte azokat a változásokat, amelyek az oktatás területén következtek be hivatalba lépését követően, majd rátért a pedagógusi hivatás fontosságára.

Megjegyezte, hogy Szerencsen magas színvonalú oktatás folyik, a tanintézményekben végzett munka értékteremtő, a városban olyan pedagógusok dolgoznak, akik képesek túltenni magukat azokon a napi feszültségeken, amelyek netán akadályoznák munkájukat. Koncz Ferenc hozzátette, az a jó pedagógus, aki fel tudja idézni saját diákkorát, emlékszik fiatalságára és főleg arra, hogy neki is volt nevelője, tanára. – Ez a hivatás egyfajta életmű, amit fel kell építeni, amelyért küzdeni kell napról-napra, évről-évre, amely nem csak nevelő és tudásközvetítő szerepet tölt be, de jellemet is formál. Fontos, hogy a pedagógus képes legyen választ adni a kor kihívásainak kérdéseire, hogy jó partnere legyen a kollégáknak, a szülőknek és mindenekelőtt a gyermekeknek, hogy szívügyként kezelje a felelősséget – mondta Koncz Ferenc, majd örömöt, boldogságot, jó egészséget kívánt a megjelentek további munkájához.
A polgármesteri köszöntőt követően a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szórakoztatták az ünnepelteket.

Forrás: Szerencsi Hírek Online

Az eseményről készült fotókat megtekintheti a Szerencsi Hírek honlapján.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image