ROVATOK

2024. ápr. 29, H
Péter

Drogprevenciós pályázatot hirdet a rendőrség

„KépSZERűen” címmel digitális fotó- és számítógépes grafikai pályázat indul Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében.

Az ENSZ döntése alapján június 26-át 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. Ezen a napon deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és az UNDOC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására.

A világnap alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával „képSZERűen” címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

A pályázat fővédnöke Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, védnöke Pfliegler Péter alpolgármester.

A pályázat célkitűzése, hogy a fiatalok kreativitásukat a kábítószer-prevenció területén is bemutathassák, valamint, hogy ráirányítsuk a figyelmet a napjainkban egyre inkább elterjedő drogproblémára.

A modern digitális technika segítségével elkészített, olyan plakátokat, képeket, fotómontázsokat várunk a pályázóktól, amelyek rávilágítanak a mai kor fiataljait fenyegető veszélyekre. Hívják fel a figyelmet a drogok (designer) egészséget, családi életet, iskolai tanulmányokat károsan befolyásoló hatásaira, a fogyasztás, terjesztés büntetőjogi következményire.

A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya címére kell eljuttatni (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.) digitális formában (CD, DVD). Amennyiben az lehetséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre óriás file-ként is elküldhető 2014. szeptember 30-ig.

A felhívást a főkapitányság minden a megyében lévő általános és középiskola részére megküldte, továbbá az megtalálható és letölthető a www.bunmegelozes.eu honlapról is.


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. június 26.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image