ROVATOK

2024. május 2, Cs
Zsigmond, Zoé

Díjátadó és jó hangulat a sportbálon

Díjátadó és jó hangulat a sportbálon

Baráti hangulat, ünnepi pillanatok, színvonalas műsor, ízletes vacsora, jókedv, mulatság, tombola és tánc hajnalig – ez jellemezte az elmúlt hét szombaton a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum aulájában megtartott sportbálunkat. Szerencs Város Sportegyesületének (SZVSE) elnökeként egyik szervezője lehettem az eseménynek és külön öröm számomra, hogy sokan voltak, akik az előkészítő munkában segítőként, támogatóként ezúttal is mellénk álltak, belépőket vásároltak és együtt köszönthettük a szakosztályok legeredményesebb sportolóit és edzőiket.
A város történetében kiemelt figyelmet kapott a sport és talán nem véletlen, hogy jelenleg is tíz szakosztály működik Szerencs Város Sportegyesülete keretein belül. A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, és az egyesület valamennyi tagja példaként állítható a fiatalok elé, akik az edzések miatt feláldozzák a szabadidejüket, példát mutatnak kitartásban és ápolják a hagyományokat. Hálásan köszönöm sportolóinknak a megfeszített munkát és azt is, hogy a versenyek alkalmával tovább öregbítik városunk hírnevét. A szülőknek és az edzőknek is kijár a tisztelet, hiszen támogatásuk nélkül elmaradnának a sikerek. Az idén harminc éves az SZVSE, azonban a célok három évtized után is változatlanok: helyben biztosítani az egészséges életmódhoz és sportoláshoz, az utánpótlás neveléshez szükséges tárgyi- és személyei feltételeket, az ehhez szükséges pénzügyi forrásokat, hogy sportolóink a különböző versenyekre nevezhessenek, szép helyezéseket érjenek el. Öröm számomra, hogy egyesületünk a megyei és a nemzeti bajnokságban, sőt a határon túli megmérettetéseken is jelen vannak.
Hosszú ideje támogatója a törekvéseinknek és elfogadta a meghívásunkat, jelenlétével megtisztelte a rendezvényünket Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, akinek az emberi tartása és sportolói pályafutását példaként állítom a fiataljaink elé, hiszen -ahogyan köszöntőjében elmondta: „Merni kell nagyot álmodni, hiszen ő sem gondolta volna, hogy Sárvárról indulva a világ bajnoka lehet. A célok kitűzésével, tenni akarással és hittel minden elérhető.” Hegedűs Csaba köszönetet mondott a szerencsieknek azért, hogy a szavazatainkkal hozzájárultunk ahhoz, hogy a tavalyi esztendőben magyar sport kategóriában átvehette a rangos Prima Primissima Díjat.

Akikre az idén büszkék vagyunk:
„Az Év Sportolója” kitüntetést vették át: Lukács Zsófi (úszás) és Lénárt Zétény (úszás) valamint Farmosi István edző. Fábián Léna (súlyemelés) és Morvai Balázs Örs (súlyemelés) valamint edzőjük Fekete Diána és Morvai Zoltán. Kovács Máté (labdarúgás) és edzője Mudri Mihály. Nagy Ábel (kosárlabda) és edzője Endrész Tamás. Tálas Dorina (kézilabda) és edzője Katona Krisztina. Szűcs Vivien (karate) és Kanalas Patrik (karate) valamint edzőik Varga Katalin és Nagy László. Czakó Regő (birkózás) és edzője Illésy László, valamint Sárossy Balázs (asztalitenisz).
Lukács Bertalan Pro Urbe kapusedző emlékének tisztelgünk róla elnevezett díjjal, amit az adott évben kiemelkedő teljesítményt, legnagyobb fejlődést mutató utánpótláskorú labdarúgó kapus kapja. Ezt a díjat az idén Tóth Milán érdemelte ki.

Virágcsokorral köszöntöttem Szőke Szilviát, az SZVSE sportmenedzserét, Rábainé Végh Anettet és Gábor Zsuzsát, hogy egész évben támogatták a munkánkat, segítették és hatékonyan szervezték a város sportját.
A színvonalas műsort a Szikra Tánciskola növendékei, Cselepák Balázs a Miskolci Nemzeti Színház művésze, valamint tanítványai Kerekes Dorina Petra és Magyar Gréta biztosította.
A finom vacsoráról a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. gondoskodott, a talpalávalót hajnalig a Rumba Roll zenekar szolgáltatta.

Nyiri Tibor
polgármester, SZVSE elnöke

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image