ROVATOK

2024. május 6, H
Tamara, Ivett, Frida

Csuklós autóbuszokat adtak át

Csuklós autóbuszokat adtak át

Csaknem negyven új autóbusz frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját: 2 darab Volvo 8900 és 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló, valamint 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt hetekben. A szerencsi telephelyre érkezett jármű Szerencs és Tokaj között szállítja az utasokat.
A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult, átlagéletkoruk 16,5 évről 15,4 évre csökkent. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét új autóbuszok alkotják.
A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 89 új autóbusz érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 401 darabos járműállományába. A flotta idén újabb 39 korszerű, dízelüzemű autóbusszal frissült. 2018 óta a társaság a vármegye állományának már csaknem egyharmadát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Az új járművek május óta fokozatosan kapcsolódtak be a vármegye helyközi közlekedésébe. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.
A járműveket természetesen már az országbérlettel és a megfelelő vármegyebérlettel is igénybe lehet venni.
A miskolci telephelyre érkezett 25 autóbusz Bőcs–Miskolc/Sajósenye, Mezőcsát–Miskolc, Edelény–Miskolc, Miskolc–Sajópetri, Miskolc–Hernádnémeti, Sajóvámos–Miskolc Digép, Szirmabesenyő–Miskolc, Sajólád–Miskolc/Ónod, Szalonna–Miskolc, Miskolc–Sajólád, Miskolc–Kazincbarcika/Hernádnémeti, Kazincbarcika–Miskolc–Kazincbarcika, Miskolc–Ónod, Sajópetri–Ónod, Sajópetri–Miskolc–Sajópetri, Bódvaszilas–Miskolc–Bódvaszilas, Sajólád–Miskolc–Sajópetri, Miskolc–Ózd, Onga–Miskolc–Onga autóbuszvonalakon áll forgalomba. A szerencsi telephelyre érkezett jármű Szerencs és Tokaj között szállítja az utasokat. A kazincbarcikai telephely hat autóbusza a Kazincbarcika–Miskolc, Kazincbarcika–Felsőnyárád–Ragály–Ormosbánya, Kazincbarcika–Bánhorváti–Rudabánya–Edelény, Kazincbarcika–Rudabánya–Ragály, Kazincbarcika–Zubogy–Ragály–Miskolc viszonylatokon állt az utasok szolgálatába.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image