ROVATOK

2024. ápr. 29, H
Péter

Bortolvajok rendőrkézen

 A rendőrök két fiatalembert fogtak el, akik egyéb bűncselekmények elkövetése mellett több millió forint értékben tulajdonítottak el aszúeszenciát az egyik mádi szőlőfeldolgozó üzemből.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, akik 2014. május 10-én az éjszakai órákban betörtek egy mádi szőlőfeldolgozó üzembe és onnan több száz palack aszúeszenciát tulajdonítottak el több millió forint értékben.

A nyomozás során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt B. Dávid mádi lakos és egy fiatalkorú társa követte el, akiket a rendőrök 2014. május 28-án elfogtak és kihallgattak.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során a borlopást, illetve további vagyon elleni bűncselekmények elkövetését is beismerték.

A nyomozók az aszúeszencia csaknem teljes mennyiségét – továbbá egyéb lopásokból származó értékeket - megtalálták és lefoglalták.

A Szerencsi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vette, akiket a bíróság 2014. május 30-án előzetes letartóztatásba helyezett.  

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. június 2.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image