ROVATOK

2024. május 1, Sze
Fülöp, Jakab

A JÁTÉK ÖSSZEKÖT

A JÁTÉK ÖSSZEKÖT

Szerencs Város Önkormányzata legutóbbi, szeptember 18-ai rendkívüli ülésén döntött a Szerencsejáték Zrt. megkeresésére „A játék összeköt” elnevezésű befogadó játszótér programban történő részvételről. A kezdeményezés arra irányul, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek ép társaikkal közösen tölthessék el az időt, az együtt játszás élményén keresztül váljanak elfogadó, nyitott felnőttekké. A mozgáskorlátozott gyerekek számára kifejlesztett játékok és eszközök hozzájárulnak az izmok és a koordinációs képességek fejlődéséhez.
A projekt megvalósításának a helyszínéül az Ondi úti játszótérnek a városközponthoz közelebb eső harmadát jelölte ki a képviselő-testület, ami megfelel az előírt feltételeknek (megközelíthetőség, akadálymentesítés, közművesítés stb.). A terület Ond felé eső részén a meglévő játszótér továbbra is megmarad, a középen lévő régi aszfaltos pálya terveink szerint későbbi fejlesztés helyszínéül szolgál.
A program keretében a játszótér építésével kapcsolatos költségeket a Szerencsejáték Zrt. biztosítja. Az önkormányzatunk vállalata a megépített játszótér körül kerítés építését, a közterülettől a bejáratig akadálymentes szilárd burkolatú bejáró és parkoló kialakítását, ivókút létesítését, majd a megvalósítást követően az üzemeltetést és a fenntartást.
Tudom, hogy Szerencsen több régebben épült játszótér is van, amelyek már nem felelnek meg a követelményeknek, Ezeknek a fenntartását a jövőben áttekintjük, hiszen az elmúlt években különböző pályázatok keretében több új létesítmény épült Ondon, a Rákóczi-vár kertjében, a Magyar utca melletti szabadidő parkban és az Erzsébet téren.
Bízom abban, hogy a Szerencsen a mozgáskorlátozottaknak épített játszótér előnyei messze túlmutatnak a közvetlen használaton, és hozzájárulnak egy egészségesebb, befogadóbb és fejlettebb helyi társadalom kialakításához.

Nyiri Tibor
polgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image