ROVATOK

2024. ápr. 19, P
Emma

A ballagás emlékezés és búcsú

A ballagás emlékezés és búcsú

Az igazi nyár beköszöntével a szerencsi általános iskolákban a 2021/2022-es tanév véghez közeledve a végzős diákok ballagási ünnepség keretében intenek búcsút az alma maternek, elköszönnek tanáraiktól, osztálytársaiktól, az alsóbb évfolyamosoktól, életükben lezárnak egy korszakot, ami ugyanakkor emlékként örökre megmarad.
„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb lenne a tenger.” olvasható a Bolyai János Katolikus Általános Iskola ünnepi eseményre szóló meghívóján Kalkuttai Szent Teréz egyik aláírása, míg a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Zsoltárok 32. fejezetéből idéz: „Bölccsé teszlek és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.”
Úgy gondolom, hogy ezek a jelmondatok nem csupán útravalóként szolgálnak a végzősöknek, hanem kifejezik az intézményekben a nevelés szellemiségét, a környezetet, ahol gyarapították az ismereteiket, miközben formálódott, gazdagodott személyiségük. Mindez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a középfokú oktatási intézményekben szilárd alapra építkezzenek, a megszerzett tudással társadalmunknak hasznos és értékes tagjává váljanak, később megtalálják majd számításaikat a munkában, boldog legyen az életük.
A város polgármestereként ezúton köszönöm a pedagógusoknak és az őket segítő dolgozóknak, hogy felelősséggel, empátiával neveltek és oktattak, az intézményeket fenntartó egyháznak, hogy biztosították az eredményes tevékenységhez szükséges feltételeket és partnerként együttműködtek Szerencs Város Önkormányzatával.
Hálás vagyok a szülőknek, hogy gyermekeik tanulásához szerencsi intézményt választottak és bízom abban, hogy rászolgáltak bizalmukra és megfeleltek az elvárásaiknak.
A Bolyai-iskolából ballagó 52 diáknak, a Rákóczi-iskolától elköszönő 50 végzősnek kívánom az ünnep örömteli perceit, gondtalan szép nyarat, majd ősztől további eredményes tanulást! Ne feledjétek, hogy iskolátok szeretettel vár vissza benneteket, Szerencsen pedig mindig ismerősökre, otthonra találtok.

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image