ROVATOK

2024. május 1, Sze
Fülöp, Jakab

Szerencsen kétszer, Miskolcon egyszer érkezett „poros” levél

Fehér port tartalmazó levelet találtak a szerencsi postán és Miskolcon, a NAV épületében.

MISKOLC. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal miskolci, Kandia közben található épületéből érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy gyanús fehér port tartalmazó borítékot találtak a munkakezdéskor a reggeli posta között. A rendőrség – annak rendje és módja szerint – kiürítette az épületet, mert nem lehetett tudni, hogy a boríték tartalma emberre káros anyag-e. Megérkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laborja, hogy megvizsgálják a „gyanús fehér port”, amelyről jó egy órán belül kiderült, ártalmatlan.

Volt még egy levél

Mint megtudtuk, kora délután is találtak egy hasonló levelet a NAV épületében.

A rendőrség természetesen megkezdte a nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Ilyen esetekben egyébként közveszéllyel való fenyegetés lehet a vád, amelyet a törvény letöltendő börtönbüntetéssel szankcionál.

A szerencsi eset

Nem egyedi eset az utóbbi napokban a gyanús fehér poros levél. A szerencsi postán szerdán és csütörtökön is találtak hasonló tartalmú küldeményt. Az egyik szerencsi posta dolgozói szeptember 13-án délután 4 óra körül tettek bejelentést a rendőrségen, hogy gyanús borítékot találtak. Mint a pénteki miskolci esetben, ott is a rendőrség és a katasztrófavédelem speciális egységei mentek a helyszínre és lezárták, kiürítették az épületet és környékét. A vizsgálat során kiderült, hogy a borítékban található fehér por ártalmatlan.

Ezzel nem ért véget a szerencsi kálvária, mert csütörtökön reggel is hasonlóra lettek figyelmesek a postai dolgozók, újra riasztották a hatóságokat, akik egy ismételt vizsgálat után megállapították, hogy vélhetően ugyanaz a személy adta fel mindkét – egyébként ártalmatlannak bizonyult – küldeményt. Ebben az esetekben is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a vizsgálatot.

Forrás: Észak-Magyarország
2017. 09. 16.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image