ROVATOK

2024. júl. 19, P
Emília, Esztella

A járvány ideje alatt is dolgoznak a könyvtárosok

A járvány ideje alatt is dolgoznak a könyvtárosok

20210219 könyvtar dolgozokA pandémia miatt ősszel sajnos újra be kellett zárni a könyvtárakat, így személyes használatra nincs lehetőség. Azonban ezt az időszakot sem töltik tétlenül a könyvtár dolgozói. Az öt évenként esedékes állományleltárt minden részlegen elvégeztük. A leltárkönyveket egyeztettük a TextLib integrált könyvtári rendszer által nyilvántartott adatokkal. A felnőtt és a gyermekkönyvtári könyveken használt jelzeteket és színcsíkokat felújítottuk. Az új könyvekből folyamatosan készítünk könyvajánlókat, hogy felkeltsük olvasóink figyelmét. A könyvajánlókat online felületeken közzé is tesszük és reméljük, sok olvasóhoz jut el egy-egy könyv híre.
A járvány ideje alatt is van lehetőség kölcsönzésre, a könyvtár bejáratánál személyesen lehet átvenni a dokumentumokat. Telefonon, e-mailben, vagy facebook csoportunkban (Szerencsi Városi Könyvtár) kommentben bárki kérhet tőlünk könyvet.
Kérésre könyvcsomagokat állítunk össze, hiszen minden olvasói igényt igyekszünk teljesíteni.
A dokumentumok analitikus feltárását is végzik, melynek célja, hogy a felhasználó minél jobban megtalálja a releváns információt problémája megoldásához.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image