- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. február 20.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Átadták a Cukorgyári Emlékparkot

Átadták a Cukorgyári Emlékparkot

Email Nyomtat PDF

altEmlékparkot adtak át a 120 éves szerencsi cukorgyár területén 2009. március 10-én. Az avatást a gyárbezárás bejelentésének egyéves évfordulóján tartották a volt dolgozók. Az emlékpark átadásán Fekete József önkormányzati képviselő, volt gyári dolgozó az egy esztendővel ezelőtti eseményekről szólt a megjelentekhez. Mint elmondta: akkor tudatosult bennük, hogy elvesztették munkatársaikat, barátaikat, szakmai karrierjüket és a fél életüket. Sajnálatát fejezte ki azért, mert nekik nem adatott meg, hogy utódaiknak működő gyárat adhassanak át.

Runda István a szakszervezeti bizottság volt elnöke az emlékezés és a tisztelgés napjának nevezte az átadás alkalmát. A korábbi elnök emlékezett azokra, akik  a gyárért és egymásért is dolgoztak generációkon keresztül, és tiszteletét fejezte ki az alapítóktól kezdve a munkatársakat évtizedeken keresztül közösséggé, családdá kovácsoló személyeken át valamennyi - mindig a magas szintű szakmaiságot képviselő - dolgozó előtt.

Kormos László villamos üzemvezető úgy vélte: hosszabb időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy képesek legyenek elmondani, miként élték meg volt dolgozókként az agónia utolsó hónapjait. A vezető köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagilag, illetve akik kétkezi munkájukkal "szívüket, lelküket beleadva" hozzájárultak ahhoz, hogy az emlékpark létrejöhessen.

A parkban Ekker Róbert szobrász alkotását, a cukorgyár bronzból öntött kicsinyített mását Rónavölgyi Endréné polgármester és Kormos László leplezték le.

 
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Helyi Választási Iroda vezetőjének határozata

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán Szerencs Város Önkormányzat Képviselő-testülete megválasztható tagjainak száma 8 főben lett meghatározva.

További cikkek:

Könyvvásár a könyvtárban

Könyvvásárt rendeznek a szerencsi könyvtár állományából kivont könyvekből 2019. február 15-16-án a könyvtár nyitvatartási idejében.

További cikkek:

Fidesz-képviselő: nagy jelentőségű a térségben a PIMCO Kft. szerencsi beruházása

Budapest – Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a PIMCO Kft. szigetelőanyag-gyártó beruházása nagyon nagy jelentőségű a térségben, mert majdnem kétszáz új munkahelyet és plusz adóbevételt jelent.

További cikkek:

Állásajánlatok - 2019.02.14.

Állásajánlatok a Szerencsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (3900 Szerencs, Kassa u. 23. Tel.: 47/361-909)

További cikkek:

Asztalitenisz

Az SZVSE asztalitenisz szakosztályának NB II-es és NB III-as csapata Miskolcra látogatott a MEAFC együtteséhez 2019. február 16-án. A megyei csapatunk viszont hazai környezetben, hétköznap játszotta le a mérkőzését 2019. február 15-én.

További cikkek:

Átlépte a záróvonalat, rögzítette a kamera

Szerencsen a Gyár útról kanyarodott a Nyár útra egy személygépkocsi 2019. január 28-án 15 óra 40 perckor. A manőver során a sofőr figyelmen kívül hagyta a jól láthatóan felfestett záróvonalat.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    
  4  5  6  7  810
1317
18192021
252627   


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás