- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2017. augusztus 17.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Önkormányzat Intézményeink Egészségügy

Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet


3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.
Tel:
20/999-5225, 47/361-740, 47/361-558, 47/361-758
Igazgató: dr. Bobkó Géza főorvos


Az egészségügyi alap- és középfokú ellátást a Dr. Szántó J. Endre Egészségügyi és Szociális Intézet, négy felnőtt háziorvosi, két házi gyermekorvosi és a védőnői szolgálat biztosítja. A szolgálat rendelkezik az alapvető egészségügyi infrastruktúrával, s az ehhez szükséges humán erőforrásokkal. A rendelőintézet a város és vonzáskörzete harminc településének több mint 60 ezer lakosa a járó beteg szakellátását huszonegy szakrendelésen veheti igénybe. Harmincegy háziorvos, és hét gyermekorvos utalja ide a betegeit. A magánorvosok a nőgyógyászat, fogászat, gyermekgyógyászat területeken jól bővítik a választási lehetőséget. A 14-18 éves korúak életkorhoz kötött szűrővizsgálatát az ifjúsági-egészségügyi ellátás biztosítja. A gyermek és felnőtt korú sportolók alkalmassági vizsgálatát a sportorvosi szolgálat végzi. A család-, anya-, és a 0-16 év közötti gyermekek gondozását tíz védőnő látja el. A rendelők gép-műszerparkja folyamatosan bővül így biztosított, hogy a polgárok helyben, magas színvonalon vehessék igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A sürgősségi ellátást biztosító Központi Ügyelet kilenc település önkormányzatának társulásával 23 ezer fő hétvégi és munkaidőn túli ellátását végzi.

A szakrendelések időpontja és további információk: www.eszei.hu

Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ


3900 Szerencs, Rákóczi út 63.
Telefon: 06 47/362-647 Fax: 06 47/361-558
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Nyitva tartás:
Hétfőtől péntekig: 8 - 16 óráig

Intézményvezető: Sipos Attila igazgató
Tel: 47/565-233

Az intézmény által biztosított szolgáltatások:

Idősek Klubja
Az intézmény saját otthonukban élő ellátást igénybevevők részére biztosít lehetőséget - napközbeni tartózkodásra, étkeztetésre, társas kapcsolatokra és alapvető higiéniai szükségletek igénybe vételére.
Intézményi elérhetőség:

Szerencs, Idősek Klubja
Szerencs, Rákóczi u. 63. Telefon: 06 47/362-647

Szerencs-Ond Idősek Klubja
Szerencs-Ond, Fő út 71. 06 47/361-718

Fecskés Idősek Klubja
Szerencs, Dobó Katica út 24. Telefon: 06 47/362-229

Szociális étkeztetés
Azon szociálisan rászorulók, nyugdíjasok, illetve rokkant nyugdíjasok étkeztetéséről kell gondoskodni, akik önmaguk, vagy eltartottaik számára, tartósan vagy átmenetileg önállóan az étkeztetést nem képesek biztosítani.

Időskorúak Gondozóháza
A létesítmény átmeneti elhelyezést nyújt 10 fő részére. Az elhelyezés időtartama maximum 1 év. Feltétele, hogy a gondozott önellátó legyen, a szerződés leteltével pedig biztosított legyen az elhelyezése akár családban, akár más intézményben.

Támogató Szolgálat
A szolgálat feladata fogyatékos személyek saját lakhelyén, lakókörnyezetében történő segítése, életvitelének megkönnyítése, ezen belül a lakáson kívüli szolgáltatások elérésének biztosítása, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli segítségnyújtás. Speciálisan kialakított mikrobusz előzetes igénybejelentés alapján igénybe vehető a fogyatékossággal élők szállítására. Az intézmény által biztosított szolgáltatásokért, az ellátottak az önkormányzat mindenkor érvényes rendeletében meghatározott térítési díjat fizetnek.


Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Szerencs, Rákóczi út 89. Tel: 47/565-234, 565-235
A Családsegítő és gyermekjóléti feladatokat kistérségi decentrumként Szerencs, Legyesbénye, Tállya, Golop településeken látják el.
A családsegítő szolgálat a mentálisan vagy szociálisan nehéz helyzetben lévő emberek és családok számára nyújt segítséget. Az intézmény mindenki számára nyitott.
A gyermekjóléti szolgálat elsődleges feladata, a családokra, gyermekekre való odafigyelés. Célja: a gyermekek testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi jólétének biztosítása családban történő neveltetése.
Egyéb tevékenységek: életvezetési tanácsadás, családerősítő programok, klubok szervezése.
A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nem hatósági jellegű intézmény.
A családgondozók titoktartásra kötelezettek!
A szolgáltatások ingyenesek.

Foglalkoztatási együttműködési megállapodás született Onga és térsége munkanélküliségének csökkentésére

Miközben a munkanélküliség országos rátája 4,4 %, B.A.Z. megyében 6,4 % ugyanez az arány. Az Európai unió által finanszírozott TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00006 Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum együttműködési megállapodás aláírási rendezvényét tartották folyó hó, 2. napján Ongán, a Csokonai Vitéz Mihály Művelődési házban.

További cikkek:

Zenés áhitat a református templomban

A Szerencsi Református Egyházközség szeretettel hívja a templomi zenét, orgonajátékot szerető testvéreket „Zenés áhítat” sorozatára a református templomba.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  August 2017  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
   2  3  4  5  6
  7  8  9101112
14
212224
282930   

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyó

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

Europart 2014

1956-os emlékév

Időjárás