ROVATOK

2024. május 2, Cs
Zsigmond, Zoé

Óvakodjanak a csalóktól!

Egy szerencsi lakos 2011. október 17-én feljelentést tett egy általa ismeretlen középkorú férfi és nő ellen, akik 12 óra körüli időben megjelentek a lakásán és azzal az ürüggyel, hogy az ő segítségükkel csökkentheti a fűtésköltségét, tőle 22.000,-Ft készpénzt kicsaltak. Az elkövetők felkutatására tett intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.

Egy szerencsi lakos 2011. október 19-én 8.20 órakor bejelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint egy általa ismeretlen férfi 8.00 óra körüli időben megjelent a lakóházánál azzal az indokkal, hogy a szerencsi Polgármesteri Hivatalnál dolgozik, és nyugdíj kiegészítést hozott neki, ami 30.000 Ft. A bejelentő elmondása szerint a férfinál nem volt csak két 20.000 Ft-os bankjegy, ezért megkérte őt, hogy adjon neki vissza 10.000 Ft-ot. Ennek azonban ő nem tett eleget. Ezt követően férfi azt mondta, hogy 30.000 Ft-ért kivágná és elvinné az udvarán található diófát. Ez már a bejelentőnek gyanússá vált, ezért a férfit elküldte lakásától, majd értesítette a rendőrséget. A felkutatására tett intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.

A rendőrség kéri, hogy ilyen, vagy hasonló indokokkal érkező személyeket a lakóházba ne engedjenek be, illetve minden esetben kérjék, hogy igazolják magukat. Mivel ezek a személyek általában jól öltözöttek, megnyerő külsejűek és modorúak, könnyen megtévesztik az embereket. Főleg úgy, ha olyan ajánlatot tesznek számukra, ami első hallásra előnyösnek tűnik. Ezt kihasználva csalják ki a sértettek értékeit, illetve bizonyosodnak meg a pénzük, illetve értékeik tárolási helyéről, majd a figyelmüket elterelve eltulajdonítják azokat.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image