ROVATOK

2024. május 2, Cs
Zsigmond, Zoé

Mindenszentekre készülve

Az előző évek tapasztalatai alapján várhatóan az idén is a szokásosnál több magyar állampolgár és külföldi utazik el hozzátartozója sírjához Mindenszentekkor és Halottak Napján. A megemlékezők várhatóan már a hétvégén nagy számban kelnek útra, hogy leróják kegyeletüket, elhelyezzék az emlékezés virágait a temetőkben. Megnövekvő személygépkocsi és utasforgalomra számíthatunk megyénk egész területén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fontosságú feladatának tartja, hogy a jelentős forgalomnövekedésből következő kellemetlenségeket enyhítse, lehetőségeihez mérten csökkentse a  balesetveszélyt, illetve megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését. 
A rendőrök a nagyobb temetőknél, pályaudvarokon, parkolók környékén, a közlekedési csomópontokon folyamatosan jelen lesznek. Munkájukat polgárőrök is segítik. A folyamatos gépjármű és gyalogos forgalom biztosítása, a torlódások és közlekedési „dugók” elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit vegyék figyelembe.
A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a baleseti veszélyhelyzetek megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak. Kérjük az autósokat türelemmel viseljék a lassú haladást, s vigyázzanak a gyalogosokra is. A gyalogosoktól is nagyobb körültekintést, odafigyelést kérünk!
A megnövekvő tömegközlekedés, a személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi mind bűnügyi és közbiztonsági, mind közlekedésrendészeti szempontból a temetők és környezetük fokozott ellenőrzését. Kiemelt figyelmet fordítunk a gépjárműlopások- és feltörések, járműről, járműből történő lopások, viráglopások, sírrongálásokkal összefüggő rendőri feladatokra
 A  rendőrkapitányságok bűnügyi és közrendvédelmi állománya a polgárőrök közreműködésével  a temető nyitásától zárásig terjedő időszakban folyamatos, visszatérő ellenőrzéseket hajtanak végre.
Felhívjuk a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, értéktárgyakat. A tömegközlekedési eszközökön utazók értékeiket, felső ruházatukban, vagy táskájukban helyezzék el. A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül, a tömegközlekedési eszközön úgy helyezzék el, hogy folyamatosan figyelemmel tudják kísérni.
Az áldozattá válás elkerülése érdekében ajánlott figyelmet fordítani a kézitáskákban tárolt értéktárgyakra és iratokra, valamint arra, hogy értékeik ne maradjanak őrizetlenül még abban az esetben sem, hacsak  a virágokat rendezik, gyertya gyújtásra készülődnek, vagy a közeli csaphoz mennek vízért.

Bármilyen jogsértés, vagy elfogadhatatlan körülmény észlelése esetén forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést.

Bízunk benne, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt biztonsági- és közlekedési intézkedései, valamint bűnmegelőzési tanácsai elősegítik a nyugodt, békés megemlékezést.

B-A-Z Megyei RFK Kommunikációs Iroda
 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image