ROVATOK

2024. ápr. 28, V
Valéria, Nimród

Taggyűlést tartott a NORPAN Kft. Sátoraljaújhelyen

Kazsimérszki Zsolt ügyvezető igazgató vezetésével 2016. május 19-én a cégcsoport sátoraljaújhelyi székhelyén került sor a 2015. évi mérleg és eredmény, a gazdasági év értékeléséről, illetőleg a 2016. évi tervekről szóló beszámoló megvitatására.

A cégcsoport a valamikori Sátoraljaújhelyi Sütőipari Vállalat üzemegységeiből alakult, önkormányzatunk a szerencsi kenyérgyár alatti földterület tulajdonlása okán lett résztulajdonos. Mivel a közel 1,5 ha-on elterülő nagyüzem hosszabb ideje nem működik, így a társaság számára teher a jelentős helyi adó fizetési kötelezettség. Noha hosszabb ideje hirdetik az ingatlant, amely a Keleti Iparterületen található, eddig komoly érdeklődő nem akadt. Szeretnék ezt a folyamatot felgyorsítani, s szélesebb körben kívánják az ingatlanpiacon kínálni a szebb napokat látott épületeket.
A sütőiparban meglévő igen éles konkurenciaharc miatt (amely tipikusan az egymás alá ígérgetésben nyilvánul meg) a társasági adó elszámolását követően 2015. évben a társaság mérleg szerinti eredménye 307,0 eFt. Az előző évhez képest a cég nettó árbevétele több, mint 5%-kal csökkent. Ebből adódóan sem tartalékolásra, sem osztalék fizetésére nincs lehetőség, így a szerény eredmény eredménytartalékba került. A társaság ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy a szállítókkal, a bankokkal és az állammal szemben fennálló kötelezettségeit teljesítse.

Szerencs tekintetében nyomasztó a nem működő üzemmel kapcsolatos helyi adókötelezettség, s ez is inspirálja a céget a telephely mielőbbi értékesítésére. A külső környezet, illetőleg belső adottságokra tekintettel az ügyvezetés a 2016. éves célként a veszteség nélküli gazdálkodást tűzte ki, melyet a taggyűlés támogatott.

Szerencs, 2016. május 20.

Egeli Zsolt, alpolgármester  

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image