ROVATOK

2024. május 3, P
Tímea, Irma

Szúnyogirtás június 25-én

 Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. Szerencsen a légi kémiai védekezés 2014. június 25-én a napnyugtát megelőző időszakban, rossz idő esetén 2014. június 26-án vagy 27-én kerül elvégzésre.

A Kormány a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Bio-Kalibra Kft, mint szakértőt választották ki.
A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.

Felhívjuk a méhészek figyelmét, hogy a légi kémiai kezelés során K-OTHRIN 1 ULV, CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV készítmények kerülnek felhasználásra.
A készítmény kijuttatott formájában kizárólag szúnyogra, illetve szúnyog méretű rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.
A légi kémiai irtások az esti napnyugtát megelőző időszakban történnek.

Az irtásokkal kapcsolatos további információ a következő személyektől szerezhető be:
Projektmenedzser: Fekete Gábor  Tel: 70/635-5168
Légi kémia: Kozák Miklós Tel: 30/945-7499 (a védekezéssel kapcsolatos ügyekben)

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image