ROVATOK

2024. május 17, P
Paszkál

Köszöntötték az időseket

Idősek Napja alkalmából köszöntötték a szerencsi időskorúakat 2011. szeptember 30-án a Rákóczi-vár színháztermében.

Az ünnepi műsort Koncz Ferenc polgármester nyitotta meg. Köszöntőjében méltatta az öregséggel együtt járó bölcsességet, tapasztalatot. Hangsúlyozta, hogy az időskorú szót fokozatosan felváltotta a szépkorú megnevezés, hiszen ez egy állapot, amelyet a lehető legszebben, megbecsülésben kell megélni. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a régi időkben a család szerves részét képezték a nagyszülők, a nagycsalád fogalma hozzá tartozott a kultúránkhoz. A különböző generációk együtt laktak, éltek, segítették egymást. A nemzedékek együttélését a mai családokban ritkán lehet megfigyelni, pedig sokat javítana a társadalom helyzetén, a korosztályok közötti különbségeken. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy mosolynak, egy jó szónak, egy baráti gesztusnak vagy egy udvarias tettnek hatalmas ereje van a mai világban. Köszöntője zárásaként a polgármester hangsúlyozta, hogy az embernek tennie kell azért, hogy megtalálja a helyét ebben a társadalomban.
Jókívánságait követően virágcsokrot nyújtott át Mihályi Jánosné Radnóti-díjas versmondónak, aki a napokban töltötte be 90. életévét.
A szervezők a program összeállításában a nyugdíjas klubok segítségét kérték, amelynek tagjai készségesen válogatták össze az ünnepi műsort.  Elsőként a Városi Nyugdíjas Klub mutatta be műsorát, amelyben prózai művek, versek és népdalok hangzottak el. Őket a Nyárutó Klub Nefelejcs Népdalkörének előadása követte. A fellépők masírozva vették birtokba a színpadot, amelyen katonadalokat, verseket adtak elő. Utolsóként az Idősek Klubja Kórusa lépett színpadra, akik egy őszi, szórakoztató dalcsokrot nyújtottak át a közönségnek.
Az idősnapi rendezvény meglepetés előadói Takács Cintia szerencsi kiscsillag és a Bocskai István Gimnázium néptánccsoportja voltak, műsoruk nagy sikert aratott a résztvevők körében.
Az önkormányzat és a Szerencsi Általános Művelődési Központ egy szerény ajándékkal kedveskedett a vendégeknek, majd zenés-táncos műsorral várták a meghívottakat a Rákóczi-vár udvarán, ahol Petró Dalma előadását követően Fekete Zoltán lépett színpadra.
A rendezvényt követően a Bocskai István Gimnázium néptáncosai ellátogattak a szerencsi Gyémántkapu Idősek Otthonába, ahol ajándékkal kedveskedtek a szépkorúaknak.  

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image