ROVATOK

2024. ápr. 28, V
Valéria, Nimród

IV. Kínai-Magyar Üzleti Fórum

Budapesten az Ázsia Centerben tartották folyó hó 5-én fenti címmel a Piac & Profit (www.piacesprofit.hu) szervezésében a találkozósorozat ez évi rendezvényét.

Önkormányzatunk sikeresen pályázott egy ingyenes lehetőségre, így csak a vonat és helyi közlekedés költsége terhelte az adófizetőket. 

Számtalan hasznos információ hangzott el, s lehetőség nyílt személyes találkozókra is, de ezek töredékes közzététele helyett a konferencia teljes anyaga megtekinthető 1 hónapon keresztül az alábbi linken. 

https://drive.google.com/folderview?id=0B0LpLnnoEaHzSlg0bVlHblVxeWs&usp=sharing


Szerencs és térsége számára a potenciális befektetők bevonzása a cél, s ez egy hosszú folyamat, több önkormányzati ciklusnak kell eltelnie, mire eldől, hogy lesz-e kézzelfogható eredmény. Kínában ugyanis óriási a tolongás, mindenki eladni akar, míg a kínai  tőkebefektetés Európában igen lassú folyamat, Magyarországon a kazincbarcikai BVK a zászlóshajó. Aki azonban figyeli a gazdasági híreket, láthatja, hogy a tavalyi ningbo-i utunkat szervező HTCC civil szervezet a magyar innováció kínai terjesztése érdekében már delegációkat tudott idevonzani, s reméljük eljön az az idő, amikor egy cukoripari fejlesztés vagy más, az élelmiszeripar körében felértékelődhet térségünk. 

Hasznos időtöltést kívánok!

Szerencs, 2016. május 10.

dr. Egeli Zsolt, alpolgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image