ROVATOK

2024. május 1, Sze
Fülöp, Jakab

Helyi kisvállalkozásokat támogat az önkormányzat

Tizenkilenc helyi kisvállalkozást támogat 2014-ben Szerencs Város Önkormányzata.

A képviselő-testület az idei költségvetésben ötmillió forintot különített el erre a célra, majd Koncz Ferenc polgármester javaslatára a keretösszeget megemelték, így összesen 7,4 millióval segítik ebben az évben a szerencsi vállalkozásokat, melyek első sorban munkahelyteremtésre, üzletek homlokzat felújítására igényeltek különböző összegeket.

A támogatási szerződések ünnepélyes átadását 2014. szeptember 16-án rendezték meg a Szerencsi Polgármesteri Hivatalban. Koncz Ferenc polgármester üdvözölte a cégek képviselőit, hangsúlyozva, hogy az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten megpróbálja meghálálni a tisztességes adózást. Elhangzott, hogy a beérkezett kérelmeket Szerencs Város Önkormányzatának pénzügyi bizottsága bírálta el, mely nevében dr. Bobkó Géza elnök ismertette: az odaítélésnél fontos szempont volt a munkahelyteremtés és -megtartás, valamint az üzletek felújítását célzó városszépítő elképzelések.

Szerencs Város Önkormányzata korábban pályázatot hirdetett a település közigazgatási területén működő vállalkozások számára. A cégek munkahelyteremtésre, -megtartásra, valamint homlokzat felújításra nyújthatták be igényüket. A költségvetés erre ötmillió forintot biztosított, majd a megadott határidőig négy cég és öt egyéni vállalkozás adta be pályázatát. Szerencs Város Önkormányzatának pénzügyi bizottsága az első fordulóban 3 981 000 forint összegben nyolc elképzelést támogatott. A fennmaradó, mintegy egymillió forint felhasználása érdekében kihirdették a második fordulót, melyre már összesen 6,2 millió forintos igény érkezett. Ezt követően az önkormányzat Koncz Ferenc polgármester javaslatára megemelte a keretösszeget, így a második körben újabb 11 pályázatra, több mint 3 430 000 forinttal segítik az érintett cégeket. További részletek a Szerencsi Hírek 2014. október 3-ai számában.  

 

Forrás: www.szerencsihirek.hu

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image