ROVATOK

2024. május 19, V
Ivó, Milán

Eszközfejlesztési támogatás az orvosi praxisoknak

Egyenként 100 ezer forintos eszközfejlesztési támogatásban részesítette a szerencsi alapellátásban dolgozó praxisokat Szerencs Város Önkormányzata.

Koncz Ferenc polgármester 2014. szeptember 24-én ünnepélyes keretek között a Szerencsi Polgármesteri Hivatalban írta alá, és adta át a szakembereknek a támogatási szerződést.

Az esemény házigazdája dr. Egeli Zsolt alpolgármester volt, aki köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat által megítélt, egyenként 100 ezer forintos dotáció működésre és eszközfejlesztésre használható fel. Elhangzott, hogy dr. Sütő Szilveszter városi főorvos nyújtotta be előterjesztését Szerencs Város Önkormányzatához, kérve a praxisok támogatását. – 2010-től 2013-ig, amíg az adósságkonszolidáció jelentősen nem könnyített a város pénzügyi helyzetén, az önkormányzat nem volt abban a helyzetben, hogy kimutassa a város elismerését, tiszteletét az alapellátásban dolgozók felé – fogalmazott dr. Egeli Zsolt. – Emlékszünk még arra, amikor a rendelőintézet fejlesztése befejeződött és megérkezett a számla, melynek kifizetéséhez éppen százmillió forint hiányzott. Koncz Ferenc polgármester sietett a belügyminisztériumba, ahol megértették: a járóbeteg szakellátás terheit talán mégsem egyedül Szerencs Város Önkormányzatának kell viselnie, és először 100 millió forintot kölcsönként kapott a város, majd a polgármester közbenjárására átminősítették vissza nem térítendő támogatássá. – Örülünk, hogy Szerencsen még ilyen körülmények között is sikerült a rendelőintézet felújításának önrészét, újabb eszközbeszerzéseket támogatni és legutóbb az egynapos sebészet légkondicionáló berendezésének felújítását is tudtuk finanszírozni – tette hozzá az alpolgármester.

Dr. Sütő Szilveszter a Szerencsi Hírek kérdésére elmondta, hogy az alapellátás az OEP által nyújtott összegből nem tudja megfelelően működtetni a praxisokat. – Minden pénznek örülünk és reméljük, hogy a későbbiekben az új önkormányzat is támogatni fogja az alapellátást, hogy a város egészségügyéért minél jobb eszközökkel tudjunk dolgozni. A városi főorvos szerint nagy segítséget jelentett az elmúlt években az OEP által finanszírozott eszközfejlesztési pályázat is, de sajnos tudni kell, hogy műszerek működtetéséhez is pénzre van szükség.

Dr. Sütő Szilveszter hozzátette: Szerencsen nagyon jól képzett kollégák dolgoznak, összehangolt a működés a rendelőintézettel, ahol szintén kiváló szakember gárda tevékenykedik. A későbbiekben fontosnak tartom például, hogy az informatikai rendszer továbbfejlesztésével össze lehetne kapcsolni a rendelőintézetet és a háziorvosi rendelőket. Kevesebb lenne az adminisztráció, a betegellátásra még több időt tudnánk fordítani.

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image