ROVATOK

2024. május 8, Sze
Mihály

Egyeztetés az EUROPART szerencsi fordulójáról…

Szerencs ad otthont 2014. május 15-18. között a 11. EUROPART találkozónak.

A kialakult gyakorlatnak megfelelően a rendező és a résztvevő városok polgármesterei és munkatársai az utolsó részleteket egyeztették prágai találkozójukon, ahol Szerencs volt a vendéglátó. A helyszínt a luxemburgi testvérváros kérte, földrajzilag egyenlő távolságban van tőlünk és a német Malchintól, míg a luxemburgiak repülővel érkeztek. Előreláthatóan Malchinból 50 fő érkezik, művészek, muzsikusok, úszók tanárokkal, Hesperange-ból 45 főre számítunk.

A találkozó központi témája a munka és a családi élet összeegyeztetése: karrier vagy családalapítás, a nők munkavállalása, gyermekvállalás, családi állami támogatások az egyes országokban. Az esemény részeként, hasonlóan a tavalyi luxemburgi rendezvényhez, a képzőművészek is teret kapnak, hatalmas vásznon örökíthetik meg alkotásaikat „gyermeki fantázia” címmel.

Városunkat dr. Barva Attila jegyző és dr. Egeli Zsolt alpolgármester képviselte, a költségek a programon belül elszámolhatóak, hisz ilyenkor a rendező fizeti a találkozó valamennyi résztvevőjének szállását és ellátását, valamint az útiköltségét.

A találkozó továbbmélyítette az eltérő társadalmi helyzetű városok közötti kapcsolatokat, így az idén leköszönő képviselő-testület megőrizte és továbbfejlesztette a jövő nemzedéke számára a magasabb szintű együttműködés lehetőségét.

Szerencs, 2014. március 13.

dr. Barva Attila
dr. Egeli Zsolt

 

 

A projekt az Európai Unió „Európa a polgárokért" programjának támogatásával valósul meg.

  

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image