- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2017. június 29.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Közérdekű adatok Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Közérdekű adatigénylés

Közérdekű adatigénylés

Email Nyomtat PDF

A) Adat megnevezése

B) Megjegyzés

1. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje

Tájékoztató

közérdekű adatigénylésről

Jogszabályi háttér:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 26.§ (1) bekezdése értelmében az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamit jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szervnek vagy személynek lehetővé kell tennie, hogy a kezelésében lévő közérdekű adatot és közérdekből nyilvános adatot erre irányuló igény alapján bárki megtekinthesse.

Adatigénylési eljárás:

Közérdekű adat megismerése iránt szóban, írásban vagy elektronikus úton bárki igényt nyújthat be az alábbi elérhetőségeken:

Írásban: Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás

3900 Szerencs, Rákóczi út 89.

Elektronikusan: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Szóban, írásban: a mindenkori ügyfélfogadási időben

Amennyiben az adatigénylés nem egyértelmű, az adatkezelő felhívja az igénylőt az igény pontosítására. A közérdekű adat megismerésére irányuló igénynek az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv az igény tudomására jutását követő legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 15 napon belül eleget kell tenni. Nagy terjedelmű, illetve nagyszámú adatigénylés esetén a határidő egy alkalommal legfeljebb 15 nappal meghosszabbítható, melyről az adatigénylőt a kérelem kézhezvételétől számított 8 napon belül tájékoztatni kell.

Az adatokat tartalmazó dokumentumról vagy dokumentumrészről, annak tárolási módjától függetlenül az igénylő másolatot kaphat. Az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv a másolat készítéséért költségtérítést állapíthat meg, amelynek összegéről az igénylőt az igény teljesítését megelőzően tájékoztatni kell.

Az adatigénylésnek közérthető formában és – amennyiben ezt az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv aránytalan nehézség nélkül teljesíteni kép- az igénylő által kívánt technikai eszközzel, illetve módon kell eleget tenni. Ha a kért adatot korábban már elektronikus formában nyilvánosságra hozták, az igény teljesíthető az adatot tartalmazó nyilvános forrás megjelölésével is.

Adatigénylés megtagadása, az adatigénylés eredménytelensége:

Az igény teljesítésének megtagadásáról, annak indokaival, valamint az igénylőt az Infotv. Alapján megillető jogorvoslati lehetőségekről való tájékoztatással együtt, 8 napon belül írásban, vagy elektronikus levélben értesíteni kell az igénylőt.

Az igénylő a közérdekű adat megismerésére vonatkozó igény elutasítása vagy a teljesítésre nyitva álló határidő eredménytelen eltelte esetén, valamint a másolat készítéséért megállapított költségtérítés összegének felülvizsgálata érdekében bírósághoz fordulhat. A pert az igény elutasításának közlésétől, a határidő eredménytelen elteltétől, illetve a költségtérítés megfizetésére vonatkozó határidő lejártától számított 30 napon belül kell megindítani az igényt elutasító közfeladatot ellátó szerv ellen.

2. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények tekintetében illetékes szervezeti egység neve

Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa

3. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények tekintetében illetékes szervezeti egység elérhetősége (postacíme, földrajzi helye, telefonszáma, telefaxszáma, elektronikus levélcíme)

Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa

3900 Szerencs, Rákóczi út 89

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

4. Az adatvédelmi felelős vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve


5. A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai


6. A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek


7. Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél


 

Foglalkoztatási együttműködési megállapodás született Onga és térsége munkanélküliségének csökkentésére

Miközben a munkanélküliség országos rátája 4,4 %, B.A.Z. megyében 6,4 % ugyanez az arány. Az Európai unió által finanszírozott TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00006 Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum együttműködési megállapodás aláírási rendezvényét tartották folyó hó, 2. napján Ongán, a Csokonai Vitéz Mihály Művelődési házban.

További cikkek:

Összművészeti fesztivál Szerencsen

A Külhoni Magyar Nemzeti Színház első alkalommal rendezi meg Szerencsen a magyART elnevezésű összművészeti fesztivált 2017. július 13-16. között.

További cikkek:

Betöréses lopások a nyári időszakban

A nyári időszakban elkövetett lakásbetörésekre és lopásokra, illetve azok megakadályozására hívja fel a figyelmet az Elektronikus Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) aktuális kiadványa.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  June 2017  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
     1  2  3
121314
19202123
27282930  

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyó

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

Europart 2014

1956-os emlékév

Időjárás