Jerseys China  - www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja | Megtestesült boldogság

- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. február 21.
péntek
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Sajtószemle Megtestesült boldogság

Megtestesült boldogság

Email Nyomtat PDF

Polgár Info - Idén már hetedik alkalommal várja látogatóit Szerencs városának talán legfontosabb nyári eseménye, - s az édesszájúak minden évben örömmel várt kedvenc rendezvénye, – az Országos Csokoládé Fesztivál augusztus 22-24 között.

A csokoládé egy olyan édesség, mely mindenkiben kellemes érzést vált ki. Sokáig azt gondolták a tudósok, hogy a kakaóban valamiféle olyan anyag található, mely a szervezetbe jutva endorfint – közkeletű nevén boldogsághormont – szabadít fel. Újabb kutatások azt igyekeznek bebizonyítani, hogy tulajdonképpen nem vegyi folyamatok indulnak el, pusztán lélektani hatással bír a csokoládé, kellemes gyermekkori emlékeket idéz fel mindenkiben, és ennek van olyan boldogító hatása. Kísérletekkel bizonyították, hogy nem kell elfogyasztanunk ezt a kedvelt édességet, elég, ha kimondják előttünk a nevét, vagy erősen gondolunk rá, máris nyugodtabbak, jobb kedvűek leszünk. Ennek az lehet az alapja, hogy gyermekkorunkban a csokoládéval, mindig a jutalmazás, a dicséret járt együtt, hisz bizonyára nincs olyan gyerek a földön, aki, ha bármi rosszat elkövetett, ráparancsoltak volna szigorú szülei: most pedig addig nincs megbocsátás, nincs játék, amíg ezt a nagy tábla csokoládét, mind be nem majszolod!

Bármi is legyen azonban az ok, felnőttek és gyerekek egyaránt szívesen fogyasztanak csokit, s ezen a hétvégén meg is lesz minden lehetőségük arra – feltéve, hogy ellátogatnak Szerencsre – hogy a legfinomabb fajtákból válogassanak kedvükre.

S a finom csokoládé mellett természetesen egyéb programokkal is várja a rendezvény a látogatóit.

Szombaton 10 órakor ünnepélyes keretek között köszöntőt mond Koncz Ferenc polgármester, majd a megnyitó beszédet dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a rendezvény fővédnöke mondja el. Megtiszteli a rendezvényt jelenlétével dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő és Taskó József a NAK megyei elnöke is.

Idei újdonságként megrendezésre kerülnek a kamarai gazdanapok, melyen a kiállítók lehetőséget kapnak arra, hogy a nagyközönség megismerhesse termékeiket, illetve a kapcsolódó szakmai konferencia fő témájaként esik majd szó a vidékfejlesztés lehetőségeiről.

Szintén újdonság, és remélhetően érdekes színfolt lesz a rendezvényen a nemzetközi sváb találkozó.

Egy ilyen nagyszabású hétvégi fesztivál alaphangulatát általában az adja meg, milyen fellépő együtteseket sikerül elhívni, milyen zenei kínálatot tud nyújtani. A háromnapos rendezvény első napja hagyományosan koncertnap. Pénteken a kiemelkedő húzónév az Irigy Hónaljmirigy, de mellettük lehetőséget kapnak ma még kevésbé ismert, tehetséges fiatal helyi együttesek is, a jövő - talán – leendő sztárjai.

Míg az első napon, - pénteken, - a könnyűzenei koncertek szerepelnek a kínálatban, szombaton már teljes üzemben dübörög majd a Fesztivál. Készítményeikkel megjelennek az ország minden szegletéből ideérkező édességgyártók, hogy a közönség saját maga – szó szerint véve a kifejezést – szája íze szerint válassza ki a széles kínálatból azt, ami neki legjobban ízlik. S miközben idősebbektől egész a legfiatalabb korosztályig ízlelgetik a csokikat, látványban sem lesz hiány. A korán kelőket fanfárok köszöntik, majd néptánc együttesek, majorett csoportok színpompás felvonulásában gyönyörködhetnek. Külföldi hagyományőrző csoportok is bemutatkoznak, hisz jönnek Erdélyből, Szerbiából, Macedóniából is néptáncosok. Szombaton már a bőség zavarával is számolni kell, hisz a zenei fellépők négy színpadon is kínálnak szórakoztatást, bár ez valószínűleg a kicsiket hidegen hagyja akkor, amikor ellátogathatnak a csokoládé kalandparkba, vagy személyesen találkozhatnak Gombóc Artúrral és Hakapeszi Makival. Elsorolni is sok egyébként, mi mindennel várják a rendezők a látogatókat, ízelítőül csak pár valóban érdekesség: sakkverseny, várjáték, városnéző kisvonat, ugráló vár a kisebbeknek, a legkülönfélébb bemutatók, (aikido- karate- piloxing- motoros- középkori hangszer- rendőrségi- tűzoltó bemutató) minden korosztálynak.

A zenei kínálatban is mindenki talál kedvére valót, hisz kedvcsinálónak idézünk néhányat a fellépők közül: pénteken lesz  Republic, és az Irigy hónaljmirigy, szombaton Örökség, Ghymes, Kolompos, Kowalsky meg a Vega, és Belga, míg a vasárnapi zárónapon Ciráda, Kovács Kati, Irie Maffia, Killer Suprise, Depresszió, Vastag Csaba Hooligans. Sokféle stílus már így is, - és ez csak a fellépők egy része – tehát biztosan mindenki megtalálja majd, a neki kedveset.

Hagyományosan vasárnap éjfélkor tűzijátékkal búcsúztatják az az évi Csokifesztivált, hogy szinte talán már másnap az arra hivatottak elkezdjék szervezni a következőt, a nyolcadikat.

Egy „meghívott résztvevőről” biztosan tudjuk, hogy nem nagy örömmel vesz részt a 7. Szerencsi Csokifesztiválon. Arról a hatalmas ökörről van szó, amit vasárnap délelőtt a Várkertben fognak nyársra tűzve forgatni és megsütni az ínyencek nagy örömére. Mindenki más bizonyára – hasonlóan a megelőző évekhez – kellemesen kikapcsolódik majd, és jól fogja magát érezni a borsod megyei kisváros hagyományos, remek hangulatot teremtő, - és már névéből fakadóan is – szánknak és szívünknek „édes” Fesztiválján.

Tölgyesi Tibor

 

Polgár Info

www.polgainfo.hu


 

 

Folytatódik a kukaosztás

A BMH Nonprofit Kft. – mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója – értesíti az ügyfeleket, hogy azon ingatlanhasználók, akik a 2019. évi osztás alkalmával valamilyen okból kifolyólag nem vették át hulladékgyűjtő edényzetüket, 2020. január 16-át követően a 3900 Szerencs, Eperjes u. 7. szám alatti ügyfélszolgálati irodánál munkanapokon 8.00-16.00 óra között vehetik át.

További cikkek:

A málenkij robot áldozataira emlékeznek

A málenkij robotra hurcolás 75. évfordulója alkalmából a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan rendeznek megemlékezést 2020. február 26-án, szerdán 11 órától Szerencsen a Regionális málenkij robot emlékműnél (Szerencs, vasútállomás).

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Hazai környezetben játszotta az NB II-es, illetve a megyei csapatunk a soron következő meccsét 2020.február 2-án. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
18192123
242529 

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás


Wholesale Jerseys Cheap