Jerseys China  - www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja | Egyéves a Szerencsi Városi Televízió

- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. február 21.
péntek
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Sajtószemle Egyéves a Szerencsi Városi Televízió

Egyéves a Szerencsi Városi Televízió

Email Nyomtat PDF

Szerencsi Városi TelevízióEgy esztendővel ezelőtt, 2011. szeptember 23-án jelentkezett első adásával a Szerencsi Városi Televízió.

Az évforduló alkalmából rövid sétára invitáljuk az olvasót, tekintsünk vissza együtt az eltelt időszakra, ismerjék meg a város első televízióját!
A Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2011 januárjában feladatul kapta egy városi televízió létrehozását. Az új, helyi elektronikus médium alapítása a szükséges engedélyek beszerzése után az elmúlt év elején megtörtént, azonban akkor még sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem voltak adottak az induláshoz. A Szerencsi Városi Televízió (SZVTV) műsorainak elkészítésével a Szerencsi Hírek szerkesztőségét bízta meg a kiadó.
A korábbi, magánkézben lévő TV 2010 végéig a Népház épületében működött. Az ott kialakított stúdióból tavaly januárban – a magán-televízió kiköltözése után – csak az üres falak maradtak: nem volt elektromos hálózat, a helyiség parkettaburkolata a fűtési rendszer meghibásodása miatt elázott, használhatatlanná és a szakemberek szerint javíthatatlanná vált. Nemhogy új TV stúdió, de még egy egyszerű iroda kialakítása is lehetetlen volt a helyiségnek abban az állapotában.
Mindenki előtt ismert a város nehéz pénzügyi helyzete, amelynek tükrében senki nem várhatta el, hogy a hónapról hónapra jelentkező financiális gondok, a sorakozó beszállítói és egyéb rezsitartozások mellett bárki előtérbe helyezze egy új televízió létrehozását.
Mi azonban mégis vállalkoztunk e megoldhatatlannak látszó feladatra. Hosszú folyamat vette kezdetét, és 2011 őszén még mindig ott tartottunk, hogy a városi TV csupán virtuálisan létezett: a Szerencsi Hírek munkatársai készítettek ugyan műsorokat, de a szerkesztőség igazi bázisa még nem készülhetett el, sőt, a technikai feltételek sem voltak adottak. Takács M. István, a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Szerencsi Hírek munkatársai "saját ügyüknek" tekintették az új helyi médium elindulását. Anyagi források nem álltak rendelkezésünkre, így önerőből, személyes kapcsolataink, szakmai tudásunk, tapasztalataink és lelkesedésünk felhasználásával láttunk munkához.

Szerencsi Városi Televízió logó


Az SZVTV elindításának első lépcsője az volt, amikor 2011. szeptember 23-án a helyi kábeltelevíziós hálózaton felcsendült az új műsor szignálja. A szerencsi Ciráda zenekar vezetője, Juhász Attila írta meg a főcímzenét, a képi megjelenés korábbi kollégánk, Mészáros Sándor Gergő munkáját dicséri. A műsor elkészítését teljes egészében a Szerencsi Hírek dolgozói végezték. A tervezési folyamattól a megvalósításig saját munkaerőt vettünk igénybe, úgy, hogy a stáb személyállománya a 2011-es esztendő során csupán összetételében változott, a létszám nem növekedett. Ne feledkezzünk meg a külsős, önkéntes segítőinkről sem, akik minden ellenszolgáltatás nélkül, lehetőségeikhez mérten igyekeztek támogatni minket célunk elérésében.
Mint korábban említettem, forrás nélkül, saját lelkesedésünkből táplálkozva igyekeztünk újjá varázsolni a Népház lelakott helyiségeit: elsőként kialakítottuk a vágószobát, ahová új bútorzat került. Ez esetben csupán a bútorlap néhány ezer forintos nyersanyagárával kellett számolnunk, mivel a szakmunkát az önkormányzat alkalmazásában lévő, a Rákóczi iskolában karbantartóként dolgozó Bagi Zoltán munkaidőben végezte el, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki! A polgármesteri hivatal informatikusa, Kondás Gábor szabadidejében, minden ellenszolgáltatás nélkül megtervezte, majd kiépítette a városi televízió új stúdiójának elektromos hálózatát. A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a helyiségek festésében voltak segítségünkre. Mezősi László kisvállalkozó, ugyancsak térítésmentesen készítette el a mintegy hatméteres, speciális gipszkarton falat, amely szükséges volt a felvételekhez elengedhetetlen helyiség kialakításához. Itt szintén csak az alapanyagköltség jelentett kiadást, a festést és egyéb munkákat a szerkesztőség, illetve a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. karbantartói végezték el.
A Szerencsi Városi Televízió működtetéséhez szükséges informatikai eszközök nem álltak rendelkezésre, hiszen ezek beszerzése szintén több millió forintot vett volna igénybe. A számítógépeket a Polgármesteri Hivatal informatikusai segítségével, a régi elavult szerkesztőségi eszközpark felújításával igyekeztünk pótolni. E munkában Fazekas László és Csepely Péter volt segítségünkre. Köszönjük!
Immár egy esztendeje annak, hogy a IV. Országos Csokoládé Fesztiválról készített összefoglalóval első alkalommal jelentkezett a Szerencsi Városi Televízió. Mérföldkőhöz érkeztünk. Gyakorlatban tanultuk a televíziózást, mindennapi munkánk mellett igyekeztünk áthidalni olyan problémákat, amelyekre ma már létezik technikai megoldás, de a pénz hiányát kreativitással, saját erővel kellett pótolnunk. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen körülmények között elkészíttetünk ötven magazinműsort és eljutottunk az egyéves születésnapig. Büszkék vagyunk mindarra, amit létrehoztunk, de nem lehetünk elégedettek. Talán sokan nem tudják, hogy a média világában a legdrágább, leginkább költségigényes műfaj a televíziózás. Úgy érzem, mi bebizonyítottuk, hogy szakmai elkötelezettséggel, szorgalommal és kitartással szinte anyagi ráfordítás nélkül létrehozható egy olyan kisvárosi elektronikus médium, amelyről bátran állíthatjuk, hogy megállja helyét a magyarországi helyi televíziók között.
Bízunk abban, hogy a Szerencsi Városi Televízió egyéves évfordulója csupán egy folyamat első lépcsője, hiszen a város, a szerencsiek TV-je napjainkban is alakul, fejlődik. A minimális technikai feltételek megteremtése után a jövőben is arra törekszünk, hogy mindinkább érdekes, a település és az itt élők mindennapjait bemutató műsorokat készítsünk. Reményeink szerint elképzeléseink összhangban lesznek a szerencsiek elvárásaival és egyre többen tisztelnek meg minket azzal, hogy péntek este 18 órakor megtekintik a Szerencsi Városi Televízió adását!
Végül, de nem utolsó sorban a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. és a szerkesztőség valamennyi munkatársa nevében köszönetet mondok mindazoknak, akik a Szerencsi Városi Televízió létrehozásán fáradoztak, akik munkájukkal, ötleteikkel, biztatásukkal támogattak minket!
Muhi Zoltán
felelős szerkesztő  

 

Folytatódik a kukaosztás

A BMH Nonprofit Kft. – mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója – értesíti az ügyfeleket, hogy azon ingatlanhasználók, akik a 2019. évi osztás alkalmával valamilyen okból kifolyólag nem vették át hulladékgyűjtő edényzetüket, 2020. január 16-át követően a 3900 Szerencs, Eperjes u. 7. szám alatti ügyfélszolgálati irodánál munkanapokon 8.00-16.00 óra között vehetik át.

További cikkek:

A málenkij robot áldozataira emlékeznek

A málenkij robotra hurcolás 75. évfordulója alkalmából a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan rendeznek megemlékezést 2020. február 26-án, szerdán 11 órától Szerencsen a Regionális málenkij robot emlékműnél (Szerencs, vasútállomás).

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Hazai környezetben játszotta az NB II-es, illetve a megyei csapatunk a soron következő meccsét 2020.február 2-án. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
18192123
242529 

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás


Wholesale Jerseys Cheap