- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja | A Zempléni Fesztivál szerencsi programjai

- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2018. augusztus 15.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Közművelődés A Zempléni Fesztivál szerencsi programjai

A Zempléni Fesztivál szerencsi programjai

Email Nyomtat PDF

Zempléni Fesztivál logóIdén 27. alkalommal szervezik meg a Zempléni Fesztivált régiónkban, amelynek keretében több programnak is helyet ad Szerencs.


2018. augusztus 12. vasárnap 17.00

Kiállításmegnyitó:
Kovács Bertalan nagybányai festőművész

Helye: Zempléni Múzeum

---


2018. augusztus 12. vasárnap 19.00

"Valses de Vienne"
Bécsi keringők: Rajkó Művészegyüttes

Helye: Szerencs, Rákóczi-vár

Jegyár: 2.000,-Ft
--

A Rajkó Zenekar és Táncegyüttes bő évtizede kiemelkedő sikerrel, telt házak előtt turnézik Strauss-műsorával. Az Egyesült Államokban és Kanadában 42 városban mutatták be előadásukat - kiemelkedő sikerrel. Franciaországban 11 éven
keresztül olyan népszerű volt ez a produkció, hogy évente száz előadást tartottak Párizsban és más francia városokban. A kétrészes Johann Strauss-est képzeletbeli hajóutazás a Duna hullámain, a keringőkirály legszebb és legismertebb szerzeményeivel. A koreográfiák sokszínűsége összhangban a keringőkkel, polkákkal és a kor hangulatát hűen tükröző kosztümökkel történeteket mesél nekünk, míg a zenekar különleges hangzása rendkívüli, sajátságos atmoszférát teremt. Az önálló zenekari számok virtuozitása és hangszerelése egyedülálló.
A Rajkó Művészegyüttes összeállításában és látványában is egyedi gálaműsort hoz erre az estére.

2018. augusztus 15. szerda 19.00

A szeszcsempészek kora: Bohém Ragtime Jazz Band

Helyszín: Szerencs, Rákóczi-vár

Jegyár: 1.500,-Ft

Lebanov József – trombita
Mátrai Zoltán – klarinét, szaxofonok
Bera Zsolt – harsona
Lázár Miklós – hegedű, ének
Török József – tuba, bőgő
Hegedüs Csaba – bendzsó, gitár
Falusi Alfréd – dob
Művészeti vezető: Ittzés Tamás – zongora, hegedű, ének

„Hangszereléseik stílushűek és briliánsan ötletesek. A zenekar erőteljes, tiszta, lendületes hangzása Amerika legjobb ragtime együtteseivel teszi őket egyenrangúvá.” (CBMR Digest, Chicago)

Egy amerikai értékelés a hazai és a nemzetközi jazz életben több mint harminc éve markánsan jelen lévő együttesről. Sokoldalúságukat jól jellemzi, hogy a zenekar nyolc tagja húsz hangszeren játszik, nem beszélve az egyéb „zenecsinálásra alkalmas” hangszerszerű tárgyakról. Otthonosan mozognak számtalan stílusterületen: ragtime, New Orleans jazz, dixieland, korai swing, a cappella spirituálé, régi magyar slágerek, saját szerzemények. Ezúttal a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik a zenén kívül mókával, bohémsággal.

2018. augusztus 16. csütörtök 19.00

Akadémiai Cantus Kamarakórus

Helyszín: Szerencs, görögkatolikus templom

Jegyár: 1.000,-Ft (diákoknak 14 éves korig, a helyszínen váltva 500,-Ft)

AKADÉMIAI CANTUS KAMARAKÓRUS (Ukrajna)

Művészeti vezető: Emil Sokach

Az 1986-ban alakult kárpátaljai kórus működése során számos kórusfesztivál résztvevője volt Európa-szerte, sikerrel képviselte az ukrán kóruséletet Európa több országában és az Egyesült Államokban. A kórus a XVII. és XX. század közötti egyházi művek keleti hagyományait mutatja be különböző stílusokban és korszakokban. A koncerten ismert szerzők, Bortnyansky és Berezovski klasszikus kórusművei mellett a barokk kor kevésbé ismert, kiemelkedő alakjának, Mikola Dyletskynek új, többszólamú stílushoz kötődő művei is szerepelnek. A romantikus stílust ukrán és orosz komponisták egyaránt képviselik, így Mykola Leontovych, Kyrylo Stetsenko, Oleksandr Koshyts, Szergej Rachmaninov, Alexander Gretchaninov és Pavel Chesnokov szerzeményei is hallhatók majd.
 

Ondon és Szerencsen is kormányablak busz

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szerencsi Járási Hivatala tájékoztatja a szerencsi és ondi lakosokat, hogy 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 8-12 óra között Ondon az óvoda épülete előtt, 13-16 óra között Szerencsen a Gyárkerti óvodaépület parkolójában KORMÁNYABLAK BUSZ várja az érdeklődőket a kormányablakban intézhető ügyek helyszíni ügyintézése érdekében.

További cikkek:

Labdarúgás - a 2018/19 őszi szezon hazai meccsei

Szerencs Város Sportegyesülete megyei I. osztályban szereplő felnőtt és U19 labdarúgócsapatai a 2018/2019 őszi szezonban az alábbi időpontokban mérkőznek meg hazai pályán, a Tatay Zoltán Sporttelepen.

További cikkek:

„Házhoz megyünk" a csokifesztiválon

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség újra elindította országos kampánysorozatát „Házhoz megyünk" címmel, amelynek következő helyszíne a szerencsi Csokoládé Fesztivál 2018. augusztus 24-én.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  August 2018  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  91011
1314
2122
2728293031  


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás