Jerseys China  - www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja | Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete Szerencs

- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. február 21.
péntek
Szöveg méret
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Főoldal Egyesületek Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete Szerencs

Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete Szerencs

Email Nyomtat PDF


Székhelye: 3900 Szerencs, Kossuth út 4.
Területi munkatárs: Horváth-Angyal Ildikó
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.


A Magyar Vöröskereszt 1881-ben alakult. Kiemelten közhasznú szervezetként működik.

ő tevékenységei:

 • Véradásszervezés
 • A lakosság szociális ellátása
 • Elsősegélynyújtás
 • Keresőszolgálat
 • Ifjúsági Vöröskereszt mozgalom
 • Katasztrófa - segélyezés és mentés
 • Menekültszolgálat

Elsősorban a környezetünkből adódó szükségletek, igények, másrészt a Szervezet helyi hagyományai azok, melyek a programok összeállítását befolyásolják. A tennivalók közül mindig akad egy olyan, melynek végzése az adott terület szempontjából kiemelten fontos. Egy szegény, gazdaságilag elmaradott vidéken a fő hangsúly a segélyező, szociális tevékenységre helyeződik.

A B-A-Z Megyére - ezen belül Szerencsre - jellemző kiemelt programok:

 • Önkéntes véradók toborzása, véradás lebonyolítása;
 • Szociális munka: sajnos közismert, hogy megyénk igen szegény, a területen él ma a legtöbb munkanélküli, sok az elesett, időskorú, segítségre szoruló ember, akiket a segélyezés valamilyen formájában kell részesíteni. Az ingyenes ruhaosztásokon a lakosság által behozott ruhákat, cipőket, játékokat és egyéb adományokat juttatják el a rászoruló lakosság, hajléktalanok, és egyéb szociálisan nehéz helyzetbe került emberek részére. Az ezeken az alkalmakon kiadott készletek a rászorulók részére térítésmentesen kerülnek kiosztásra. A téli ünnepek alkalmával köszöntik az időskorúakat, megajándékozzák a szegény sorsú gyermekeket.
 • Tavasszal elsősegélynyújtó és csecsemőgondozó versenyeket szerveznek az általános és középiskolások részére, melynek lebonyolításában szakmai zsűriként a védőnők és a mentősök is részt vesznek.

Szerencsen 1965-től Kántor Gyula vezetésével működött a szervezet. 1984-től Rezsdovics Györgyné, 1993-tól Kiss Lajosné, majd Kiss Renáta volt a vezetője.

Első elnöke Siska Gábor, őt követte Dr. Budaházi Emil, Dr. Tóth Ibolya, majd dr. Bobkó Géza Jelenlegi elnöke Dr. Brugoviczky Zsolt.

Évente Szerencsen 6, a területen 53 alkalommal szerveznek véradást. Ennek költségeit a kórház vérellátó szolgálata állja. Ünnepségek keretében köszöntik a többszörös véradókat. Ez a Vöröskereszt költségeinek terhére történik. Bevételei az Önkormányzatoktól, cégektől és egyéni adományokból származik.
A Magyar Vöröskereszt Szerencsi Szervezet a lakosságtól, jogi személyektől valamint külföldi adományozóktól természetbeni és pénzadományokat fogad el és azokat az adományozó által meghatározott célokra fordítja. Az adomány elfogadásáról, a Vöröskereszt, mint kiemelkedően közhasznú szervezet igazolást állít ki, amire jogszabály hatalmazza fel. Az adományozó a mindenkor érvényes adójogszabály alapján figyelembe veheti az adomány értékét az adóbevallásnál.

Számlaszám: 10200139-27013627-00000000


Az adóbevallásnál minden magyar állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója egy-egy százalékáról valamilyen karitatív célra. A Magyar Vöröskereszt köszönettel fogadja a legkisebb adományokat is.

A Magyar Vöröskereszt adószáma: 19002093-2-41
 

Folytatódik a kukaosztás

A BMH Nonprofit Kft. – mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója – értesíti az ügyfeleket, hogy azon ingatlanhasználók, akik a 2019. évi osztás alkalmával valamilyen okból kifolyólag nem vették át hulladékgyűjtő edényzetüket, 2020. január 16-át követően a 3900 Szerencs, Eperjes u. 7. szám alatti ügyfélszolgálati irodánál munkanapokon 8.00-16.00 óra között vehetik át.

További cikkek:

A málenkij robot áldozataira emlékeznek

A málenkij robotra hurcolás 75. évfordulója alkalmából a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan rendeznek megemlékezést 2020. február 26-án, szerdán 11 órától Szerencsen a Regionális málenkij robot emlékműnél (Szerencs, vasútállomás).

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Hazai környezetben játszotta az NB II-es, illetve a megyei csapatunk a soron következő meccsét 2020.február 2-án. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
18192123
242529 

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás


Wholesale Jerseys Cheap