- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. február 19.
szerda
Szöveg méret
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Főoldal Egyesületek Nyárutó Klub

Nyárutó Klub

Email Nyomtat PDF


Székhely: Szerencs Kossuth út 4.
Elnök: Fincziczki Istvánné
Elérhetősége: 47/363-016, vagy 20/376-6395
Számlaszám: 55800037-17000136
Adószám: 18443459-1-05
Titkár: Nyitrai Tiborné

Bevételei:

 • Tagdíjak: 300,-Ft/fő/hó
 • Adományok
 • Pályázatokon nyert támogatások
 • Önkormányzati támogatás
 • Személyi jövedelemadó 1%-a

Magunkról:

Az egyesület Rónavölgyi Endréné kezdeményezésére jött létre1998 novemberében. Először csak nyugdíjas pedagógusok alkották, de mára már az élet valamennyi területéről érkeztek hozzánk nyugdíjas társaink. A létszám, ami a kezdő 20 főről mára már 60 fő 95%-a nyugdíjas, de vannak olyan tagjaink is akik még aktív dolgozók.

2003. augusztus 1-től működünk közhasznú civil szervezetként. Tagja vagyunk a B-A-Z megyei és Miskolc Városi Nyugdíjas Szervezetek Érdekvédelmi Szövetségének. Ebből adódóan rendszeresen részt veszünk a megye kulturális rendezvényein. Szintén  2003-tól működik a Nefelejcs Népdalkörünk, mely minden évben más-más helyszínen szerepel a Nemzedékek Találkozóján. (Ózd, Tiszaújváros, Szerencs, Alsózsolca, Kazincbarcika)

Munkánkat az Alapszabálynak megfelelően és munkaterv szerint végezzük.

Tevékenységi körünk:

 • Kulturális tevékenység
 • Szociális tevékenység
 • Egészségmegőrzés
 • Környezetvédelem

Kulturális tevékenységünk  - Nefelejcs Népdalkörünkkel a hagyományőrzést tűztük ki célul, ezen belül is a népdalok megszerettetését. Rendszeresen szervezünk színházlátogatásokat. A Városi Kulturális Központ által szervezett programokat látogatjuk. Az idős otthonokba műsoros délutánokkal kedveskedünk az ott élőknek. Minden évben saját szervezésben: tavaszköszöntő, nyárbúcsúztató, farsangi, télapó és karácsonyi ünnepséget tartunk.

Szociális tevékenységünk – minden évben 2-3 alkalommal rendezünk ruha, tanszer és játékgyűjtést, és az adományokat a Családsegítőn és a Vöröskereszten keresztül juttatjuk el a rászorulóknak. Támogatjuk az Óvodákat, télapóra meséskönyvvel, édességekkel kedveskedünk nekik.

Egészségünk megőrzése érdekében egészségügyi előadásokat hallgatunk, heti egy alkalommal életkorunknak megfelelő tornára járunk. Hosszú sétákat teszünk a város kis forgalmú utcáin. Kedveltek a gyógyfürdő látogatások is tagságunk körében, ezért évente 2-3 alkalommal ezt is megszervezzük. (Nyíregyháza-Sóstó, Bogács, Hajdúnánás, Tiszaújváros, stb.) De szívesen járunk kirándulni is az ország területén bárhová, csak hogy néhányat említsek: Zempléni túrák, Aggtelek, Eger, Pécs, Sopron, Győr, Ópusztaszer, Kecskemét, Boldogkőváralja, Sárospatak, és felsorolni sem tudnánk, hogy még hány helyen jártunk a 10 év alatt.

Környezetvédelem: a város által meghirdetett szemétgyűjtési akción nagy létszámmal vettünk részt. Az Ondi úti játszótér felett védnökséget vállaltunk. Minden évben gondozzuk, növényzetét ápoljuk, új sövényt ültettünk, ami majd idővel kiváltja az út felőli csúnya, kopott vaskerítést. Ősszel az avart összegyűjtjük, amit a KHT gépjárműjével elszállít. Tavasszal a téli szennyeződéstől, szeméttől szabadítjuk meg. A játszótéri játékokat javítjuk, karbantartjuk. 2009-ben pályázaton nyert pénzből a régi játékokat lecseréltük új, az európai szabványnak megfelelő fa játékokra, melyek ápolását továbbra is vállaljuk.

Tervünk a jövőre nézve: tovább folytatni fenti tevékenységeinket, és minél szélesebb körben tovább építeni a partneri kapcsolatokat.


 

Folytatódik a kukaosztás

A BMH Nonprofit Kft. – mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója – értesíti az ügyfeleket, hogy azon ingatlanhasználók, akik a 2019. évi osztás alkalmával valamilyen okból kifolyólag nem vették át hulladékgyűjtő edényzetüket, 2020. január 16-át követően a 3900 Szerencs, Eperjes u. 7. szám alatti ügyfélszolgálati irodánál munkanapokon 8.00-16.00 óra között vehetik át.

További cikkek:

A málenkij robot áldozataira emlékeznek

A málenkij robotra hurcolás 75. évfordulója alkalmából a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan rendeznek megemlékezést 2020. február 26-án, szerdán 11 órától Szerencsen a Regionális málenkij robot emlékműnél (Szerencs, vasútállomás).

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Hazai környezetben játszotta az NB II-es, illetve a megyei csapatunk a soron következő meccsét 2020.február 2-án. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
18192123
242529 

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás